Op pad met Blini

Naar eigen smaak: individueel op pad
De Blini is een typisch Russisch pannenkoekje (vergelijkbaar met een Franse crêpe of onze eigen pannenkoek) dat je met je favoriete ingrediënten vult. Met groente en aardappels, vis of vlees. Maar een zoete versie met honing of jam en zure room is ook heerlijk. Je kunt ‘m net zo overdadig maken als je wilt: de ene keer gewoon aardappels en kaas, de andere keer zalm met kaviaar. De Blini is populair in de meeste landen van de voormalige Sovjet-Unie: je vindt ‘m bij het ontbijtbuffet, het eetstalletje op de hoek en op de menukaart van de beste restaurants. Dus als deze regio je reisdoel is, dan kom je ‘m vast een keer tegen.

Waarom juist Blini Reizen?
Onze werkwijze
Onze Regio
De Invalshoek
Onderweg

Waarom zou je juist met ons op reis gaan?
• Gebruik de kennis en ervaring van Blini Reizen en al haar contacten.
• Laat een reis samenstellen, op basis van jouw eigen wensen.
• Bepaal zelf hoeveel je door Blini laat regelen en hoeveel je zelf regelt.
• Een grote mate van vrijheid en flexibiliteit.
• Zelf bepalen welke plaatsen je bezoekt.
• Reis per vliegtuig, trein, bus, huurauto of auto met chauffeur.
• Problemen of vragen onderweg? Onze lokale agent staat altijd voor je klaar.
• Kies tussen drie klassen hotels, variërend van eenvoudige middenklasse tot absolute top.
Top

Onze werkwijze
Individueel, op maat en flexibel: dat is onze werkwijze. Op de website staat een serie voorbeeldreizen. Reizen die we hebben samengesteld op basis van onze kennis en ervaring. Maar diezelfde ervaring leert ons dat iedere reiziger zijn of haar eigen wensen, ideeën en voorkeuren heeft. Daarom stellen we graag een offerte voor een reis-op-maat voor je op. Vul het offerteformulier op de website in en we gaan voor je aan het werk. Natuurlijk kun je ook altijd even bellen of mailen naar info@blinireizen.nl.

Meer weten over de werkwijze van Blini, onze garanties en onze vaste reizigers? Lees dan het artikel in de Reisgids van de Consumentenbond waarin o.a. aandacht wordt besteed aan garantiefonds GGTO. Door op het icoontje hiernaast te klikken kun je het artikel openen: (PDF document)
Top

Langs de randen van Europa: de regio
Blini richtte zich in eerste instantie dus op de landen van de ex-Sovjet-Unie, divers maar toch duidelijk omlijnd. Mongolië en China namen we mee in ons aanbod: omdat ze onderdeel zijn van onze reizen met de Trans-Mongolië Express; China bovendien omdat dit het eindpunt is van de Zijderoute.
Later volgde een andere favoriete bestemming: India (een vreemde eend in de bijt, we richtten ons toch immers op de landen van de voormalige Sovjet-Unie?). De reden was simpel: sinds we er 24 jaar geleden voor het eerst kwamen zijn we zelf zo enthousiast over het fascinerende en diverse India dat we ook dit wilden delen met onze reizigers.
Top

Langs de randen van Europa: de invalshoek
De kleurige koepels van de Vasilius-kathedraal, de kerktorentjes van Tallinn en de vilten tenten van de Kirgizische nomaden. Het zijn een paar van de geijkte beelden die je zo vaak in de brochures tegenkomt. Prachtig en onlosmakelijk verbonden met de bestemmingen van Blini.
Maar Blini is ook de vervallen sovjetflats, de oude sanatoria, al dan niet omgebouwd tot modern hotel, de baboesjka die op de markt een stapeltje paddenstoelen verkoopt. Deze ‘rafelranden’ lijken in eerste instantie misschien minder aantrekkelijk dan de meer gepolijste attracties. Maar naar onze mening voegen ze veel toe aan een reis naar de ex-Sovjet-Unie. Ze vertellen over het verleden en geven een kijkje in het dagelijks leven.
Blini Reizen probeert daarom ook deze kanten te laten zien, onder meer door onze speciale “Blini Tips”: persoonlijke tips en ervaringen die net even anders zijn, net even een andere kijk bieden dan je uit de meeste gidsen haalt.
Top

Onderweg
Niet alle Blini-landen zijn even goed georganiseerd en ontwikkeld. Dingen lopen soms anders dan gepland: een museum is plotseling dicht, de elektriciteit valt uit of een weg blijkt onbegaanbaar. Dit vraagt een zekere mate van flexibiliteit van onze reizigers. Als er echt iets aan de hand is kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze agent. Vaak, maar niet altijd, weten zij een oplossing te vinden.
Ex-Sovjet-Unie
De Sovjet-Unie heeft nooit bekend gestaan om vriendelijkheid en goede dienstverlening. Deze mentaliteit is niet overal verdwenen. Soms loop je tegen een uitermate botte of onbehulpzame douanier, bankbediende of kassajuffrouw aan. Dit hoort allemaal bij de ervaring van reizen door de Blini-landen. En dat kan behoorlijk grappig zijn, tenminste: als je even afstand weet te nemen…
India
Voor India geldt een ander verhaal. Indiërs die in de dienstverlening werken zijn meestal erg servicegericht en vriendelijk. Maar taalproblemen en vooral cultuurverschillen kunnen nog steeds tot verwarring en problemen leiden.
Top