Partners

Autohuur
Duurzaam toerisme
Luchtvaartmaatschappijen
Verzekeringen
Visumaanvragen
Overig

Om de kwaliteit van onze reizen te waarborgen werkt Blini Reizen onder andere samen met specialisten op bovengenoemde gebieden.
We geven per organisatie een korte introductie, volledige en actuele informatie kun je vinden op de website van de betreffende maatschappijen.


Autohuur
Sunny Cars
Wil je alles uit je welverdiende reis halen? Huur dan op je bestemming een Sunny Cars huurauto.
Een huurauto van Sunny Cars staat garant voor een 100% zorgeloze reis.
Ruime Keuze: elk mogelijk type auto, overal ter wereld. In meer dan 90 landen en altijd tegen de voordeligste tarieven
Beste Prijs: een all-in-prijs, inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers, glas-banden-bodem schadedekking, een WA van minimaal € 7,5 miljoen en een schade- en diefstalverzekering zonder eigen risico
Persoonlijk: altijd een reservering op maat. Een extra bestuurder, winterbanden, adresaflevering of GPS? Allemaal zo geregeld
Gemak: Nederlandstalige service en 24 uur per dag bereikbaar
Dát is autohuur volgens Sunny Cars!
Top


Duurzaam toerisme
logo GreenSeatWie reist belast het milieu, hieraan valt niet te ontkomen. Je kunt er echter voor kiezen de belasting voor het klimaat te beperken en de CO₂-uitstoot van je reis te compenseren. Blini Reizen werkt hiervoor samen met GreenSeat, een organisatie die duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden heeft opgezet.

Meer informatie over de manier waarop je kunt compenseren, is te vinden op de website van GreenSeat of op onze eigen website, onder Duurzaam toerisme.
Top


Luchtvaartmaatschappijen
Onderstaande informatie kan veranderen. Het is daarom van belang altijd zelf een en ander te controleren op de website van de maatschappij of na te vragen bij Blini Reizen.

Aeroflot
airBaltic
Estonian Air
KLM en Air France
LOT Polish Airlines
Qatar Airways
Ukraine International Airlines
Turkish Airlines

Aeroflot
logo AeroflotDe nationale luchtvaartmaatschappij van Rusland is Aeroflot, de opvolger van de bekende maatschappij van de Sovjet-Unie. Aeroflot is omgevormd tot een betrouwbare maatschappij met nieuwe en moderne vliegtuigen. Vanaf Amsterdam en Brussel vliegen zij rechtstreeks op Moskou. Vanaf daar onderhouden zij een uitgebreid netwerk op de hoofdsteden van de voormalige Sovjet-Unie en op ondermeer Beijing.
Redenen waarom wij deze maatschappij aanbevelen zijn:
• Aeroflot was de eerste IATA luchtvaartmaatschappij in Rusland
• Aeroflot is sinds 2006 lid van de luchtvaartmaatschappij SkyTeam waar ook KLM lid van is
• de vloot behoort tot de jongste van Europa, de gemiddelde leeftijd van de vliegtuigen is 5 jaar
• Aeroflot is in 2011 door Skytrax uitgeroepen tot de beste Oost-Europese airline
• Aeroflot vliegt twee keer per dag van Amsterdam naar Moskou
• Aeroflot behoort tot de top 5 van snelst groeiende airlines ter wereld.

Wanneer je vliegt met deze maatschappij, houd dan met onderstaande rekening:
• eten en drinken wordt gratis geserveerd tijdens de vlucht
• je mag gratis een koffer van maximaal 23 kilo inchecken
• handbagage mag maximaal 55x25x35 cm groot zijn en 10 kilo wegen.
Meer informatie is te vinden op de website van Aeroflot.
Top

airBaltic
logo airBalticAirBaltic is de nationale maatschappij van Letland.
Zij vliegt direct vanaf Amsterdam en Brussel op Riga.
Vanaf daar zijn aansluitingen mogelijk naar veel van de Blini-bestemmingen:
• Tallinn, Vilnius, Kaunas, Palanga (en dus ook Riga)
• Sint-Petersburg, Moskou
• Minsk
• Kiev, Odessa, Simferopol
• Tbilisi, Bakoe
• Tasjkent.
Aansluitingen zijn vaak goed en de luchthaven van Riga is klein en prettig. Als je een langere overstap hebt, ben je vanaf de luchthaven snel in het centrum van de stad.

Het is van belang een aantal dingen te weten als je kiest voor een vlucht met airBaltic:
• voor eten en drinken aan boord moet je betalen
• voor elke koffer die je incheckt moet je betalen. Als je dit vooraf via internet regelt, betaal je
€ 34,99 per enkele reis. Bij het inchecken aan de balie betaal je € 40,-
• er wordt streng gelet op formaat en gewicht van handbagage: omvang mag niet meer zijn dan 55x40x20 centimeter en het gewicht niet meer dan 8 kilo,
Meer informatie is te vinden op de website van airBaltic.
Top

Estonian Air
logo Estonian AirDe nationale maatschappij van Estland vliegt vanaf Amsterdam en Brussel rechtstreeks naar Tallinn. Vanaf daar zijn er verbindingen mogelijk naar ondermeer Riga en Vilnius in de Baltische landen, Moskou en Sint-Petersburg in Rusland en Tbilisi in Georgië.

Wanneer je vliegt met Estonian Air, houd dan met onderstaande rekening:
• vanaf 1 augustus 2013 betaal je bij Estonian Air voor het meenemen van ruimbagage wanneer je incheckt bij de balie. Je betaalt dan € 10,- (enkele reis) voor een koffer van maximaal 23 kg. Check je online in, dan is het gratis
• handbagage mag maximaal 56x45x25 cm groot zijn en 8 kilo wegen
• een drankje en snack tijdens de vlucht zijn gratis, maaltijden kunnen vooraf tegen betaling worden besteld.
Meer informatie is te vinden op de website van Estonian Air
Top

KLM en Air France
logo Air FranceKLM en Air France hebben geen verdere introductie nodig.
Vanaf Schiphol bieden zij ondermeer vluchten aan naar de volgende Blini-bestemmingen:
• Moskou en Sint-Petersburg: het is goed te weten dat combinaties mogelijk zijn (dus heen naar Moskou en terug vanaf Sint-Petersburg)
• Helsinki (voor de boot naar Tallinn)
• Kiev
• Jerevan (via Parijs)
• Tbilisi (uitgevoerd door Georgian Airways)
• China (ondermeer Beijing, Shanghai, Chengdu en Hongkong).
logo KLM
Nog een aantal punten:
• je kunt vanaf 30 uur voor vertrek online inchecken op www.klm.com
• KLM en Air France serveren gratis eten en drinken tijdens de vlucht
• bij vluchten, geboekt vanaf 22 april 2013, betaal je bij KLM voor het meenemen van ruimbagage. Je kunt een koffer van maximaal 23 kg inchecken voor € 15,- (enkele reis) als je dit voor aankomst op de luchthaven regelt. Het tarief op de luchthaven is € 30,- (enkele reis).

NB: voor vluchten geboekt vanaf 1 oktober 2014 veranderen de tarieven voor ruimbagage. Ook Flying Blue-deelnemers moeten dan betalen voor het inchecken, maar krijgen wel een korting van 50% op de hierboven genoemde tarieven. Op de pagina ”Uw bagage” op de website van KLM vind je actuele informatie over het meenemen van bagage.
Top

LOT Polish Airlines
logo LOTLOT Polish Airlines bestaat sinds 1929 en is één van de eerst opgerichte luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Kwaliteit staat bij LOT Polish Airlines hoog in het vaandel. LOT Polish Airlines won al meer dan 12 keer de Business Traveller Award voor “Beste Airline in Centraal en Oost Europa”. Deze prijs wordt elk jaar verleend door de lezers van het gerenommeerde Britse Business Traveler Magazine.
Sinds 2003 is LOT Polish Airlines aangesloten bij de STAR Alliance: de grootste luchtvaartalliantie ter wereld.

LOT Polish Airlines vervoert per jaar meer dan 4 miljoen passagiers waarbij de luchthaven Warschau zich steeds meer ontwikkelt tot een belangrijk internationaal knooppunt voor vliegverkeer van en naar Oost-Europa. Passagiers uit Nederland kunnen kiezen voor vertrek vanuit Amsterdam Schiphol, luchthaven Brussel of luchthaven Düsseldorf.

Netwerk en vloot
Het huidige netwerk van LOT Polish Airlines behelst meer dan 55 bestemmingen in Europa, Midden Oosten, Afrika en Azië. Voor Blini-reizigers zijn daarvan een aantal van belang:
• Tbilisi en Jerevan
• Kiev, Odessa, Lviv
• Sint-Petersburg en Moskou
• Minsk
• Tallinn, Riga en Vilnius

In 2004 introduceerde LOT als allereerste maatschappij ter wereld het moderne vliegtuig de “Embraer 170”. Vanaf 2012 vliegt LOT Polish Airlines met het uiterst moderne vliegtuig Boeing 787 Dreamliner. Hiermee is LOT de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die dit nieuwe type toestel in gebruik neemt.

Frequent Flyer programma
Miles & More is het loyaliteitsprogramma voor de passagiers van LOT. Deelname aan dit programma biedt de gelegenheid om kilometers te sparen op alle vluchten van luchtvaartmaatschappijen die behoren tot de Star Alliantie. Deze kunnen vervolgens ook bij elke STAR Alliance maatschappij worden aangewend voor gratis tickets of bijvoorbeeld upgrades.

Online check-in (Web check-in)
LOT passagiers kunnen online inchecken en de instapkaart afdrukken vanaf de PC thuis of op kantoor. De enige vereisten zijn een elektronisch LOT ticket (etix®), een internetverbinding en een beschikbare printer.

Bagage Drop off point
Voor passagiers die thuis of via de Quick Check-in machines ingecheckt hebben, kunnen hier hun bagage afgeven. Dit bespaart veel tijd.
Top

Qatar Airways
logo Qatar AirwaysQatar Airways is een van de snelst groeiende commerciële luchtvaartmaatschappijen ter wereld en beschikt bovendien over een van de nieuwste luchtvloten. Ieder vliegtuig is gemiddeld minder dan 4 jaar oud en voorzien van de modernste gemakken en voorzieningen. Ook heeft Qatar Airways als eerste luchtvaartmaatschappij de IATA veiligheidstest met 100% doorstaan. Qatar Airways prijst hun Economy Class aan als “5-sterren comfort in de lucht”. Meer informatie is te vinden op de website van Qatar Airways.

Bespaar tijd en kies je stoel door online in te checken. De online check-in is geopend tussen 36 en 2 uur voor de vertrektijd van je vlucht. Kies een stoel, print je boarding pass en geef je bagage af bij fast bag-drop-balies op het vliegveld.

Het Frequent Flyer-programma van Qatar Airways heet Privilege club. Lid worden van dit programma biedt verschillende voordelen, zoals het sparen van Qmiles, gebruik van lounges, extra bagage en priority-checkin.
Top

Ukraine International Airlines
logo Ukraine International AirlinesUkraine International Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oekraïne. Ukraine International vliegt al 20 jaar rechtstreeks van Amsterdam en Brussel op Kiev. Vanaf Kiev zijn er binnenlandse verbindingen naar steden als Odessa, Lviv en Simferopol (op de Krim). Daarnaast vliegt Ukraine op internationale bestemmingen als Tbilisi, Moskou en Kazachstan.

Zeker de vluchten naar Tbilisi zijn interessant. Ukraine International Airlines is een van de weinige maatschappijen die ’s avonds en niet midden in de nacht aankomen. Bovendien is een stop-over van een of meerdere dagen in Kiev, een leuke uitbreiding van een reis door Georgië.
Ukraine International Airlines is een partner in Sky Team, de alliantie rond KLM en Air France. Dit betekent dat een deel van de directe vluchten van Amsterdam naar Kiev wordt uitgevoerd door toestellen van KLM.
Top

Turkish Airlines
logo Turkish AirlinesTurkish Airlines vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Düsseldorf en Brussel op een groot aantal van onze bestemmingen. Dit zijn vooral plaatsen in de Kaukasus en Centraal-Azië, maar Turkish Airlines vliegt ook op Delhi, Mumbai en Colombo. Op twee van onze bestemmingen vliegen zij als enige maatschappij vanuit Nederland: Dushanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, en Osh, een stad in het zuidwesten van Kirgizië. Als je onze reis langs de Pamir Highway maakt vlieg je daarom vrijwel zeker met Turkish Airlines.

Met alle vluchten van Turkish Airlines vlieg je met een overstap in Istanbul. Dat geeft je de mogelijkheid om je reis te verlengen: Istanbul is natuurlijk een fantastische stad voor een verblijf van een paar dagen.
Top


Verzekeringen
Allianz Global Assistance
Je kunt via Blini Reizen de reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance (het vroegere Mondial Assistance) afsluiten. Met de reisverzekering kun je rekenen op een uitstekende dekking van de S.O.S.-kosten, medische kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage. Bovendien ben je 24 uur per dag verzekerd van hulpverlening. De annuleringsverzekering vergoedt eventuele annuleringskosten als je onverhoopt en met geldige reden je reis moet annuleren. Prijzen en mogelijkheden vind je op onze website onder Voorwaarden.
Top


Visumaanvragen

logo Russia Travel

Wil je geen kostbare tijd verspillen? Regel dan je visum via Russia Travel, een dienst waar wij al lange tijd mee samenwerken. De ervaren medewerkers vertellen je precies wat de voorwaarden zijn, en verzorgen de volledige afhandeling van je visumaanvraag.
Russia Travel heeft eigen koeriers in dienst die dagelijks de consulaten van Rusland, China, Azerbeidzjan en Wit-Rusland in den Haag bezoeken. Zo weten zij altijd exact wat de status van je aanvraag is.
Visa voor Rusland kun je aanvragen via het aanvraagformulier Rusland en visa voor China via het aanvraagformulier China.
Top


Overig
logo AgodaVoor het boeken van hotels voor onze reizigers maken wij onder meer gebruik van Agoda. Via deze website kunnen bij 787.876 hotels kamers worden gereserveerd.
Meer informatie is te vinden op de website van Agoda.
Top