Vragen?

Boekingen
Reisbescheiden
Vluchtinformatie
Garanties en voorwaarden
Reis- en annuleringsverzekering
Groepsreizen
Boeken vanuit België

Boekingen
Aanbetaling
De aanbetaling van de boeking moet per direct worden voldaan en bedraagt 25% van de totale reissom, met een minimum van € 250,00 p.p., plus het bedrag voor de eventueel afgesloten verzekeringen. Het restant van de betaling dient te geschieden vóór of uiterlijk op de datum die vermeld staat op de factuur/bevestiging.
De betaling dient voldaan te worden op:
Triodos bank rekeningnummer 390485098 t.n.v. Blini Reizen
IBAN: NL26 TRIO 0390 4850 98
BIC: TRIONL2U

In specifieke gevallen kan om een hogere aanbetaling gevraagd worden, namelijk wanneer vluchten onderdeel van het pakket zijn. Steeds vaker moeten tickets direct betaald en geprint worden. In dat geval vragen wij het gehele bedrag van het vliegticket plus 25% van het restant van de reissom als aanbetaling. Het exacte bedrag van de aanbetaling staat altijd op de factuur (linksboven, onder de factuurdatum) vermeld. Een annuleringsverzekering dient meteen betaald te worden.

Reserveringskosten
Er wordt € 25,- reserveringskosten per persoon in rekening gebracht. Voor een reis met twee personen bedragen de totale reserveringskosten dus € 50,-.

Als je na boeken nog iets wilt wijzigen, helpt Blini Reizen je graag. Bedenk wel dat wijzigingen soms niet meer mogelijk zijn of kosten met zich mee brengen. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval als vliegtickets al zijn uitgegeven.
Top

Reisbescheiden
Vliegtickets
Het is belangrijk dat je naam op de juiste manier op het vliegticket komt te staan. Controleer daarom altijd het vluchtschema dat je bij boeken van ons ontvangt.
De naam moet hier als volgt op staan: ACHTERNAAM/VOORNAAM MR
• ACHTERNAAM: de volledige achternaam zoals vermeld op het paspoort. Spaties zijn niet van belang.
• VOORNAAM: de eerste volledige voornaam zoals vermeld op het paspoort. NB: het gaat hier dus niet om een eventuele roepnaam. Voorbeeld: Wim kan op het paspoort Wilhelmus zijn.
• MR: meneer of MRS: mevrouw
Als Blini Reizen na boeken een naam moet aanpassen worden hiervoor de standaard wijzigingskosten in rekening gebracht. Deze komen bovenop de eventuele kosten die een luchtvaartmaatschappij rekent. In het uiterste geval kan een foutieve naam betekenen dat je een nieuw ticket moet kopen.

Visa
Voor een aantal Blini-bestemmingen is een visum nodig. Op het moment van schrijven zijn dit Voor Nederlanders en Belgen) India, Azerbeidzjan en Turkmenistan. Kijk bij de praktische reisinformatie per land voor verdere informatie. Blini Reizen is niet verantwoordelijk voor problemen die kunnen ontstaan als je geen visum hebt of als dit niet in orde is.
Voor het regelen van een visum voor Turkmenistan is een zogeheten visa invitation (uitnodiging) noodzakelijk. Dit geldt op dit moment alleen voor Turkmenistan. Als je via Blini Reizen boekt, regelen wij deze uitnodigingsbrief zonder extra kosten.

Vaccinaties
Kijk voor informatie op
www.lcr.nl en neem contact op met huisarts of GGD voor een persoonsgebonden advies. Blini Reizen is niet bevoegd om medisch advies te geven.
Top

Vluchtinformatie
We raden voor vertrek van je vlucht altijd aan even te controleren of je vliegtuig nog steeds op dezelfde tijd vertrekt. Dat kan meestal eenvoudig via internet, bijvoorbeeld op de website van de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij.

• Stoelen reserveren
Het is bij veel luchtvaartmaatschappijen mogelijk tegen betaling vooraf stoelen vast te leggen. Dit kan via de website van de luchtvaartmaatschappij. Als dit niet mogelijk is, kun je meestal bij het online inchecken een stoel vastleggen.

• Inchecken?
Inchecken kan bij de meeste maatschappijen online vanaf 30 uur of 24 uur voor vertrek. Hiervoor moet je kijken op de website van de maatschappij.
Sommige maatschappijen rekenen extra kosten als je op de luchthaven incheckt.

• Kilo’s en handbagage
De website van de luchtvaartmaatschappij geeft de meest betrouwbare informatie over het aantal kilo’s dat je kunt inchecken. Vaak is dit 20 kilo. Bij korte vluchten moet je steeds vaker bijbetalen voor ruimbagage.
Op de websites staat ook informatie over de maximale omvang en gewicht van de handbagage.

• Annuleren
Annuleren van vluchten is vrijwel nooit zonder kosten. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de maatschappij en het ticket.

• Wijzigen
Aan het wijzigen van de datum van vluchten zijn vrijwel altijd voorwaarden en kosten verbonden. Blini Reizen kan je hierover informeren. Zelf rekent Blini Reizen ook wijzigingskosten: € 30,- voor de 1e reiziger en € 15,- voor elke volgende reiziger. Deze kosten komen bovenop de kosten die de luchtvaartmaatschappij rekent.

• Geld terug bij vertraging?
De “Vlucht Claim Service” van de Consumentenbond laat je snel zien of je recht hebt op compensatie bij vertraagde of geannuleerde vluchten. Kijk voor informatie op de
Vlucht Claim Service-pagina.
Top

Garantieregelingen
GGTOBlini Reizen is aangesloten bij het GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. GGTO staat er garant voor dat je het reeds betaalde deel van je reissom terugkrijgt indien wij in financieel onvermogen zouden komen. Dit kan zijn voor vertrek, maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens het verblijf je terugreis indien wij, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor zouden kunnen zorgdragen. Door ons wordt een vast bedrag van € 9,- per reiziger in rekening gebracht aan de klant. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Lees meer over de regeling op de website van het Garantiefonds GGTO.

VvKRBovendien zijn wij aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Lees meer hierover op de website van de VvKR.

De Reisgids van de Consumentenbond heeft uitgebreid aandacht besteed aan zowel de GGTO als de VvKR (N.B.: ook onze organisatie wordt genoemd).
Door op het icoontje hiernaast te klikken kun je het artikel openen: (PDF document)
Top

Reis- en annuleringsverzekering
Reisverzekering
Via Blini Reizen kun je de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten.
Met deze reisverzekering kun je rekenen op een uitstekende dekking van de S.O.S.-kosten, medische kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage. Bovendien ben je 24 uur per dag verzekerd van hulpverlening.

Voor de meeste van onze bestemmingen is Europa-dekking voldoende. Ook de drie landen van de Kaukasus (Armenië, Georgië en Azerbeidzjan) vallen binnen Europa. Als je naar Centraal-Azië reist of met de Trans-Siberië Express naar China, heb je Werelddekking nodig.

Europa:
Combinatie A (reisbagage tot € 3.000,-)
Combinatie B (reisbagage tot € 4.000,-)
Combinatie C (reisbagage tot € 5.000,-)
Premie per persoon per dag:
€ 0,95
€ 1,85
€ 2,55
Werelddekking (excl. VS en Canada):
Combinatie A (reisbagage tot € 3.000,-)
Combinatie B (reisbagage tot € 4.000,-)
Combinatie C (reisbagage tot € 5.000,-)
Premie per persoon per dag:
€ 2,00
€ 2,75
€ 3,50

• Exclusief € 4,50 poliskosten
• Premie excl. 21% Assurantiebelasting
• Premies onder voorbehoud van wijzigingen
• Medische kosten en reisongevallen zijn meeverzekerd.
• De volgende van onze bestemmingen vallen onder Europa:
* Estland, Letland, Litouwen
* Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland
* Rusland tot de Oeral
* Georgië
Armenië, Azerbeidzjan en Rusland achter de Oeral vallen onder de Werelddekking.

Annuleringsverzekering
Als je onverhoopt je reis moet annuleren brengt Blini Reizen annuleringskosten in rekening. Indien je door zwaarwegende omstandigheden de reis niet kunt maken, kun je hiervoor een vergoeding krijgen via de annuleringsverzekering. Ook als je je reis eerder af moet breken, kun je een vergoeding krijgen voor de niet-genoten dagen. Indien je kiest voor de Dubbel-Zeker polis krijg je in een dergelijk geval alsnog een vergoeding voor de hele reis.

Type:
Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
Standaard Annuleringsverzekering
Premie:
6% van de totale reissom
5,6% van de totale reissom

• Exclusief € 4,50 poliskosten
• Premie excl. 21% Assurantiebelasting
• Premies onder voorbehoud van wijzigingen

De uitgebreide voorwaarden van beide verzekeringen kun je ook als pdf-bestand downloaden:(PDF document)
Top

Groepsreizen
Blini Reizen organiseert ook reizen voor mensen die met hun eigen groep op pad willen. Een jaarclub, voetbalelftal, studievereniging of familie? Blini Reizen kan het regelen! Vluchten, vervoer ter plaatse, hotels, excursies, Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleider: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Top

Boeken vanuit België
Woon je in België en wil je boeken bij Blini? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wij kijken graag naar de mogelijkheden te vertrekken vanaf de luchthaven van Brussel. Verder is het goed te weten dat ook Belgische boekingen vallen onder de garanties van de GGTO.
Top