Baltische Landen (12 dagen)

Baltische Landen

Deze autorondreis voert je door de drie Baltische landen. Natuurlijk bezoek je de drie hoofdsteden, maar je maakt ook kennis met verschillende provinciesteden en het prachtige platteland.

Deze reis is eenvoudig uit te breiden of in te korten. Vraag naar de mogelijkheden.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 12 dagen
Beste reistijd: april t/m oktober

Prijs vanaf: € 550,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Estland, Letland en Litouwen.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Riga
Je vliegt naar Riga en hebt twee dagen voor deze boeiende stad. Wandel door de gezellige, oude binnenstad, ontdek de juweeltjes van de art nouveau in de wijken van begin 20e eeuw, kijk uit over Riga vanaf de toren van de Stalinistische Academie der Wetenschappen of ontspan aan het uitgestrekte strand van Jurmala, maar een half uurtje per trein buiten Riga.

Dag 3-4 Vilnius
Op dag 3 haal je ’s ochtends de auto op en begin je aan de rondreis door de Baltische landen. De eerste bestemming is Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Een leuke stop onderweg is het barokke paleis van Rundale, in de 18e eeuw gebouwd door de beroemde architect Rastrelli.

Riga – Vilnius: 225 km – 3,5 uur

Dag 5 Klaipéda
Je rijdt naar het westen, naar Trakai, gelegen op een half uur van Vilnius. Op een eilandje in een meer staat een indrukwekkend kasteel, een tijdlang was dit de hoofdstad van Litouwen. In het kasteel is een museum ingericht dat de geschiedenis van het land vertelt.
De volgende mogelijk stop is Kaunas, de tweede stad van Litouwen. Ook Kaunas was even de hoofdstad, tijdens de korte onafhankelijkheid tussen beide wereldoorlogen. Het authentieke, oude, centrum van de stad is leuk voor een wandeling en een kop koffie op een terrasje.
Je overnacht vandaag in de havenstad Klaipéda, het hotel staat in het sfeervolle centrum. Ten noorden van de stad liggen duinen, bossen en een kilometerslang zandstrand.

Vilnius – Klaipéda: 312 km – 3 uur

Dag 6 Kuldīga
In de standaardreis rijd je vanaf Klaipéda naar het noorden. Je kunt er echter voor kiezen een of meerdere dagen te besteden aan het unieke natuurgebied dat wordt gevormd door de Koerse schoorwal, ofwel de Kuronian Spit. Deze 41 kilometer lange, smalle strook land tussen de zee en een lagune, bestaat uit beboste duinen en langgerekte stranden. Vanaf Klaipéda vaart een pont naar de schoorwal. Je kunt de schoorwal bezoeken als dagtocht vanuit Klaipéda of kiezen voor een of twee nachten in het vroegere vissersplaatsje Nida.

Je volgt de kust naar het noorden. Onderweg kun je stoppen bij kleine vissersdorpen, verlaten stranden of oude landhuizen. Je overnacht in het middeleeuwse stadje Kuldīga. Met zijn onaangetaste centrum is Kuldīga regelmatig het decor voor speelfilms.
Als je hebt gekozen voor onze hotelklasse III, moet je nog even doorrijden. Je slaapt niet in een gewoon hotel, maar in een oud landhuis, dat schitterend is gerestaureerd en vol staat met prachtige meubels. Het ligt midden op het stille platteland aan een klein meertje. De eigenaren kiezen ervoor elke nacht maar een paar gasten te verwelkomen en zorgen er dan ook voor dat je je echt thuis voelt. Het is een bijzondere plek die echt iets toevoegt aan de reis.

Klaipéda – Kuldīga: 185 km – 2,5 uur

Dag 7 Sigulda
Vandaag zet je koers naar het noordoosten. Als je op tijd vertrekt, kun je een omweg maken langs Kaap Kolka, waar de Golf van Riga en de Baltische Zee elkaar ontmoeten. Verder naar het oosten kom je langs Jurmala, al sinds de Tsaristische tijden een populaire badplaats.
Je rijdt om Riga heen en komt uit in Sigulda. Dit kleine stadje ligt aan de rand van Gauja Nationaal Park en wordt omringd door de beboste heuvels en eeuwenoude kastelen.

Kuldīga – Sigulda: 205 km – 3 uur

Dag 8–9 Tallinn
Tijd voor de 3e hoofdstad van de reis: Tallinn. Voordat je daar aankomt kun je stoppen in de leuke badplaats Parnu.

Sigulda – Tallinn: 300 km – 4 uur

Niet ver ten oosten van Tallinn ligt het natuurpark Lahemaa, dat bestaat uit bossen, moerassen, stille baaien, boerendorpjes en kleine vissershavens. Een nachtje in een van de tot hotel omgebouwde landhuizen in het park is een leuke verlenging van de reis.

Dag 10 Tartu
Je kan rechtstreeks naar de volgende bestemming rijden. Maar wij raden aan de oevers van het uitgestrekte Peipsi-meer te volgen.

Tartu is de tweede stad van het land en een gezellige universiteitsstad. Wandel door het oude centrum en de stadsparken en vergeet niet te gaan zitten op een van de vele terrasjes, voor een drankje en het kijken naar de mensen.

Tallinn – Tartu: 186 km – 2,5 uur

Dag 11-12 Riga
Je rijdt terug naar Riga. De route voert je door het dichtbeboste en heuvelachtige zuiden van Estland. Let onderweg op of langs de weg oudere dames achter een tafel ziet staan. Grote kans dat zij heerlijke bessen. bramen of andere bosvruchten verkopen. Als het warm is kan je stoppen voor een koele duik in een van de vele bosmeertjes.

Je hebt nog een laatste nog een laatste avond en ochtend in Riga voordat je op dag 12 terug vliegt naar Nederland.

Tartu – Riga: 245 km – 3,5 uur

Bij de verschillende dagen staat vermeld welke afstanden je moet rijden en hoe lang je hier over doet. Let op: dit zijn de afstanden van plaats tot plaats en dus zonder toeristische omwegen. De rijtijden zijn zonder stops.

Top