Estland Fly & Drive (8 dagen)

Uitgebreide reisinfo Estland Fly & Drive

Een prachtige rondreis over het ongerepte platteland van Estland. Buiten de pittoreske hoofdstad Tallinn beginnen de bossen, velden en meren die het ware Estland vormen. Deze tocht combineert de uitgestrekte bossen van het oosten met de rustieke eilanden van het westen.

De Estse wegen zijn goed en rustig. Omdat ook de bewegwijzering goed is, zal het je geen moeite kosten je weg te vinden. In onderstaande beschrijving staan afstanden en rijtijden vermeld. Deze gelden voor de meest directe route en houden geen rekening met pauzes. Maar natuurlijk zijn er allerlei omwegen en stops mogelijk. Neem af en toe een duik in een bosmeertje, verwen jezelf bij een verkoper van bessen en bramen, maak een boswandeling of kijk rond in een van de oude landhuizen of kastelen. De indeling van de reis geeft je hiervoor voldoende tijd.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Beste reistijd: april t/m oktober

Prijs vanaf: € 425,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Estland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Tallinn
Je vliegt naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Bij aankomst op de luchthaven haal je de auto op om naar je hotel in de stad te rijden.
Die middag heb je nog tijd voor het pittoreske centrum van de middeleeuwse stad. Als je niet overal aan toe komt: aan het eind van de reis kom je nog terug in Tallinn.

Dag 2 Lahemaa
Lahemaa Nationaal Park is de eerste verrassing die je als reiziger tegenkomt als je de moeite neemt de hoofdstad te verlaten. De natuur is gevarieerd met bossen, moerassen, meertjes, watervallen, stille stranden en rotsige baaien. Dat de natuur hier zijn gang kan gaan, blijkt ondermeer uit het feit dat er nog beren en lynxen leven.
Fiets- en wandelpaden maken het mogelijk het natuurgebied te verkennen. Aan de kust liggen stille vissersdorpjes. In de bossen staan de oude landhuizen van de vroegere adel. De jachtige, moderne wereld is hier ver weg.

Je overnacht in een oud landhuis dat is omgebouwd tot een sfeervol en comfortabel hotel.

Tallinn – Lahemaa: 100 km – 1,5 uur

Dag 3 Tartu
Vandaag toer je naar het zuiden. Het loont de moeite een korte omweg te maken langs Lake Peipsi, een groot meer dat hier de grens met Rusland vormt. Langs de oevers liggen kleine dorpjes, waar kleurige houten huisjes in tuinen vol bloemen staan. Een leuke stop is verder het Alatskivi-kasteel, waar je een goed idee krijgt van het leven van de vroegere Baltische adel.

Blini raadt je aan niet te laat op je eindbestemming aan te komen. De oude universiteitsstad Tartu is een mooie en gezellige stad, waar je zeker een uurtje moet rondwandelen om de sfeer te proeven. En natuurlijk neem je de tijd om vanaf een terrasje het straatleven te bestuderen.

Lahemaa – Tartu: 150 km – 2 uur

Dag 4 Parnu
Het eerste deel van vandaag voert je door de bossen en heuvels rond Otepaa, het belangrijkste wintersportoord van de Baltische landen. Je passeert talloze grote en kleine meren, waar je kunt zwemmen of als meer tijd hebt: kanoën.

Een bijzondere stop is bij kasteel Sangaste. De architect werd geïnspireerd door Windsor Castle. Het kasteel mocht echter niet meer dan 100 kamers tellen, een aantal dat was voorbehouden aan de tsaar zelf.

Niet ver van Parnu, het einddoel van de rit van vandaag, ligt Soomaa Nationaal Park. Dit beschermt een uitgestrekt gebied van moerassen, venen en bossen. Het park is te verkennen per kano of te voet.

Parnu is de belangrijkste badplaats van Estland. Een mooie boulevard vormt het centrum van het stadje. Ten noorden en zuiden liggen lange, vaak verlaten, zandstranden.

Tartu – Parnu: 180 km – 2,5 uur

Dag 5-6 Kuressaare
Het is tijd voor de eilanden. Een veerboot brengt je naar het eilandje Muhu. Hiervandaan leidt een brug naar Saaremaa. Dit grote eiland bestaat uit bossen en velden, stille dorpjes en oude vuurtorens. Langs de kust wisselen rotsige baaien en verlaten strandjes elkaar af.

Je slaapt twee nachten in het stadje Kuressaare, de grootste plaats van het eiland, en met zijn winkels en terrasjes een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan het strand of ritten door de omgeving.

Parnu – Kuressaare: 155 km – 3,5 uur

Dag 7 Tallinn
Een laatste rit brengt je terug naar Tallinn. Overweeg niet de snelle route via Muhu te nemen, maar rijd om via Hiiumaa, een ander landelijk eiland.

In Tallinn heb je de rest van de dag voor de oude binnenstad.

Kuressaare – Tallinn: 220 km – 4,5 uur

Dag 8 thuisreis
Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt terug naar huis.

Top