Gouden Ring Compleet (10 dgn)

Gouden Ring Compleet

Je reist vanuit Moskou per trein en auto langs de mooiste plaatsen van de beroemde Gouden Ring. In de oude steden Rostov Veliky, Yaroslavl, Kostroma, Suzdal en Vladimir maak je kennis met het Russische verleden en de Russische provincie. Een boeiende reis waarbij je Rusland beter leert kennen en begrijpen.

Deze reis is eenvoudig uit te breiden. Bijvoorbeeld door vanaf Moskou per trein verder te reizen naar Sint-Petersburg en daar de reis af te sluiten. Of door nog dieper in de geschiedenis van Rusland te duiken en ook de oude steden Pskov en Novgorod te bezoeken. En natuurlijk verdient Moskou eigenlijk meer tijd dan de vier nachten die je er tijdens deze reis verblijft.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 10 dagen
Beste reistijd: april t/m oktober

Prijs vanaf: € 695,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Moskou
Je vliegt naar Moskou, de bruisende en verrassende hoofdstad van Rusland. Je slaapt hier aan het begin van de reis twee nachten maar komt later terug.
Moskou vormt het hart van Rusland. Het is niet alleen het politieke, maar ook het economische en culturele centrum van het land. Een bezoek aan de stad is niet alleen een doel op zich maar ook een goede start voor een verdere kennismaking met Rusland.
Zowel het heden als het verleden is overal merkbaar en voelbaar. Het verleden ligt onder meer achter de indrukwekkende muren van het Kremlin, met zijn kerken en musea. Het heden zie je terug in de peperdure auto’s die staan geparkeerd voor chique restaurants en de winkels van alle beroemde westerse modemerken.

Een bezoek aan Moskou betekent dat je keuzes moet maken tussen de vele musea, kerken, kloosters en parken. Er is meer te zien dan we hier kunnen opsommen. Daarom noemen we alleen een aantal van die bezienswaardigheden die naar onze mening hoog op de lijstjes zouden moeten staan.
Natuurlijk moet iedereen naar het Kremlin. Binnen de muren liggen niet alleen regeringsgebouwen, maar ook paar prachtige kerken en musea. Het Rode Plein, dat aan het Kremlin grenst, is niet alleen een van de beroemdste maar ook een van de mooiste pleinen van de wereld, niet in het minst door de kleurrijke Vasilius-kathedraal.
Het Pushkin museum is bekend om haar Europese kunst van topniveau en is daarom de moeite van een bezoek waard. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Tretjakov Galerijen. Deze musea tonen alleen Russische kunst en vertellen daarmee veel over de Russische geschiedenis en de Russische cultuur. In de oude Tretjakov Galerij hangt kunst van vóór de Revolutie; in de nieuwe Tretjakov van na de Revolutie. De twee favorieten van Blini Reizen zijn de kleine musea voor de schilders Vasnetsov en Roerich.
Het Novodevichy-klooster toont een ander gezicht van Rusland. Ondanks zeventig jaar communisme is de godsdienst belangrijk voor de Russen. Binnen de kloostermuren vind je verschillende kerken. De Smolensk-kathedraal, met zijn oude iconen, maakt hiervan de meeste indruk. Vergeet zeker niet het kerkhof buiten de muren te bezoeken. Hier liggen veel beroemde Russen begraven. De graven zijn vaak prachtig en origineel versierd.

Dag 3 Rostov Veliky
Je pakt een vroege trein en reist in minder dan drie uur naar Rostov. Je wordt op het station opgewacht en naar je hotel gebracht. Dit betekent dat je de hele middag hebt voor Rostov Veliky, oftewel Oud-Rostov. Dit slaperige stadje is gesticht in 862 en daarmee een van de oudste steden van Rusland. Als je door de rustige straten met karakteristieke houten huizen naar het centrum bent gewandeld, sta je ineens voor de witte muren van een groot kremlin. Het is leuk om rond te dwalen door het grote complex met mooie kerken en verschillende boeiende kleine musea.
Een korte wandeling naar het zuiden brengt je bij de muren van het Sint-Jacob klooster, dat volledig is gerestaureerd.
Rostov ligt prachtig aan de oevers van het stille Nero-meer. In de zomer zijn er boottochten over het meer zodat je de gouden torens van het kremlin en het Sint-Jacob klooster vanaf het water kunt bewonderen.

Dag 4 Yaroslavl
In de ochtend word je bij je hotel opgehaald om vervolgens in een uurtje naar Yaroslavl gereden te worden. Met 600.000 inwoners is dit verreweg de grootste stad van de Gouden Ring. In het oude centrum merk je hier echter weinig van. De stad ontwikkelde zich vooral in de 16e en 17e eeuw als belangrijke handelspost aan de samenvloeiing van de Wolga en de Kotorosl. Tientallen kerken en statige panden herinneren aan deze periode. Langs de brede rivieren lopen wandelpromenades die worden overschaduwd door oude bomen.

Dag 5 Kostroma
Je reist weer per auto met chauffeur verder. Je volgt de Wolga naar het oosten. Op de plek waar de Kostroma in de Wolga uitmondt, ligt de stad Kostroma. De stad werd in de 12e eeuw gesticht door de beroemde prins Yuri Dolgoruky, maar het prettige, oude centrum bestaat uit gebouwen uit de 18e eeuw toen de stad na een brand werd herbouwd.
Je moet zeker een bezoek brengen aan het sfeervolle Ipatiev klooster, dat aan op de andere oever van de Kostroma ligt. Achter witte verdedigingsmuren liggen kerken, musea en natuurlijk de woonvertrekken van de monniken. Het klooster speelde een belangrijke rol in de Russische geschiedenis. Tijdens een machtsstrijd in de 17e eeuw werd de Romanov-familie verbannen naar het klooster. En in het Ipatiev-klooster kreeg Mikhail Romanov het verzoek keizer van Rusland te worden. De ironie van de geschiedenis wil dat de laatste Romanov’s in 1918 in het Ipatiev-huis in Jekaterinenburg werden vermoord.

Dag 6 Suzdal
Je rijdt in 2,5 uur door de bossen en de velden van het uitgestrekte Russische platteland naar de volgende stop op je tocht langs de Gouden Ring: Suzdal. Het is nu een landelijk en slaperig stadje met niet meer dan 12.000 inwoners. Maar in de 17e en 18e eeuw was Suzdal een belangrijk centrum. Aan deze periode herinneren de meer dan 30 kloosters en kerken die langs de stille straten staan. Zeker in de zomer is het leuk om langs het kronkelende riviertje en bloemenvelden van klooster naar klooster te wandelen. Of om op de terrasjes langs de galerijen van de oude markt te genieten van een biertje.

Dag 7 Vladimir
Een volgende, korte, autorit brengt je naar de laatste stad van de Gouden Ring: Vladimir. In de 12e eeuw was Vladimir de hoofdstad van het rijk Vladimir-Suzdal en daarmee een machtige en rijke stad. Aan deze Gouden Eeuw kwam een einde door de inval van de Mongolen onder Batu Khan, die de stad in 1238 veroverden. Hoewel de stad zich later enigszins herstelde, verschoof het centrum van de macht definitief naar Moskou.
Hoogtepunten zijn de Maria-Ontslapingskathedraal, die met haar gouden koepels het beeld van de stad bepaalt, de Demetrius-kathedraal en de Gouden Poort.

Dag 8–9 Moskou
Een snelle ochtendtrein brengt je in minder dan 2 uur terug naar de hoofdstad. Hier heb je nog de rest van deze en de hele volgende dag voor de fascinerende hoofdstad.

Dag 10 thuisreis
Een laatste ochtend in Moskou. Daarna vlieg je terug naar huis.

Top