Gouden Ring (8 dagen)

Gouden Ring
8-daagse reis Moskou & de Gouden Ring

Je bezoekt Moskou en maakt vanuit deze wereldstad een rondreis langs de mooiste steden van de beroemde Gouden Ring: Vladimir, Suzdal en Yaroslavl.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 575,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Moskou
Je vliegt naar Moskou, de bruisende en verrassende hoofdstad van Rusland. Je slaapt hier aan het begin van de reis twee nachten maar komt later terug.

Moskou vormt het hart van Rusland. Het is niet alleen het politieke, maar ook het economische en culturele centrum van het land. Een bezoek aan de stad is niet alleen een doel op zich maar ook een goede start voor een verdere kennismaking met Rusland.
Zowel het heden als het verleden is overal merkbaar en voelbaar. Het verleden ligt onder meer achter de indrukwekkende muren van het Kremlin, met zijn kerken en musea. Het heden zie je terug in de peperdure auto’s die staan geparkeerd voor chique restaurants en de winkels van alle beroemde westerse modemerken.
Een bezoek aan Moskou betekent dat je keuzes moet maken tussen de vele musea, kerken, kloosters en parken. Er is meer te zien dan we hier kunnen opsommen. Daarom noemen we alleen een aantal van die bezienswaardigheden die naar onze mening hoog op de lijstjes zouden moeten staan.
Natuurlijk moet iedereen naar het Kremlin. Binnen de muren liggen niet alleen regeringsgebouwen, maar ook paar prachtige kerken en musea. Het Rode Plein, dat aan het Kremlin grenst, is niet alleen een van de beroemdste maar ook een van de mooiste pleinen van de wereld, niet in het minst door de kleurrijke Vasilius-kathedraal.
Het Pushkin museum is bekend om haar Europese kunst van topniveau en is daarom de moeite van een bezoek waard. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Tretjakov Galerijen. Deze musea tonen alleen Russische kunst en vertellen daarmee veel over de Russische geschiedenis en de Russische cultuur. In de oude Tretjakov Galerij hangt kunst van vóór de Revolutie; in de nieuwe Tretjakov van na de Revolutie. De twee favorieten van Blini Reizen zijn de kleine musea voor de schilders Vasnetsov en Roerich.
Het Novodevichy-klooster toont een ander gezicht van Rusland. Ondanks zeventig jaar communisme is de godsdienst belangrijk voor de Russen. Binnen de kloostermuren vind je verschillende kerken. De Smolensk-kathedraal, met zijn oude iconen, maakt hiervan de meeste indruk. Vergeet zeker niet het kerkhof buiten de muren te bezoeken. Hier liggen veel beroemde Russen begraven. De graven zijn vaak prachtig en origineel versierd.

Dag 3 Vladimir
Je pakt een vroege trein en reist in twee uur naar Vladimir Je wordt op het station opgewacht en naar je hotel gebracht. Dit betekent dat je de hele middag hebt voor Vladimir.

In de 12e eeuw was Vladimir de hoofdstad van het rijk Vladimir-Suzdal en daarmee een machtige en rijke stad. Aan deze Gouden Eeuw kwam een einde door de inval van de Mongolen onder Batu Khan, die de stad in 1238 veroverden. Hoewel de stad zich later enigszins herstelde, verschoof het centrum van de macht definitief naar Moskou.
Hoogtepunten zijn de Maria-Ontslapingskathedraal, die met haar gouden koepels het beeld van de stad bepaalt, de Demetrius-kathedraal en de Gouden Poort.

Dag 4 Suzdal
Je wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en in een uurtje naar de volgende bestemming gereden: Suzdal. Het is nu een landelijk en slaperig stadje met niet meer dan 12.000 inwoners. Maar in de 17e en 18e eeuw was Suzdal een belangrijk centrum. Aan deze periode herinneren de meer dan 30 kloosters en kerken die langs de stille straten staan. Zeker in de zomer is het leuk om langs het kronkelende riviertje en bloemenvelden van klooster naar klooster te wandelen. Of om op de terrasjes langs de galerijen van de oude markt te genieten van een biertje.

Dag 5 Yaroslavl
Je reist weer verder per auto met chauffeur, in 2,5 uur door de bossen en de velden van het uitgestrekte Russische platteland naar de volgende stop op je tocht langs de Gouden Ring.

Yaroslavl is met 600.000 inwoners dit verreweg de grootste stad van de Gouden Ring. In het oude centrum merk je hier echter weinig van. De stad ontwikkelde zich vooral in de 16e en 17e eeuw als belangrijke handelspost aan de samenvloeiing van de Wolga en de Kotorosl. Tientallen kerken en statige panden herinneren aan deze periode. Langs de brede rivieren lopen wandelpromenades die worden overschaduwd door oude bomen.

Dag 6–7 Moskou
Je hebt nog een paar uur voor Yaroslavl voordat je op de trein naar de hoofdstad stapt. Hier heb je nog de rest van deze en de hele volgende dag.

Dag 8 thuisreis
Een laatste ochtend in Moskou. Daarna vlieg je terug naar huis.

Top