Helsinki

Helsinki

Nee, Helsinki ligt inderdaad niet in de voormalige Sovjet-Unie. Maar het is wel een boeiende en prettige stad, niet meer dan een boottocht van Tallinn of een treinreis van Sint-Petersburg. Daarmee is Helsinki een uitstekende aanvulling op een reis door Rusland of de Baltische landen.

Vanwege de oorlog in Oekraïne organiseren wij op dit moment geen reizen naar Rusland.

Combinatie met Rusland
Snelle treinen verbinden Sint-Petersburg met Helsinki. Deze reis duurt niet langer dan 3 uur en 36 minuten. Het geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid na een stedentrip Moskou en Sint-Petersburg de reis af te sluiten met een of twee dagen in de Finse hoofdstad. Je vliegt dan gewoon vanaf Helsinki terug naar huis. Omdat de vluchten vanaf Helsinki meestal goedkoper zijn dan vanaf Sint-Petersburg, is de meerprijs vaak beperkt.

Combinatie met Baltische landen
Helsinki is een stad aan het water. Grote veerboten meren af aan kades direct in het centrum. Dus wat is er passender dan aankomen of vertrekken met de boot? Tallinn is maar 2 uur varen. Dus waarom zou je je reis langs de Baltische hoofdsteden niet beginnen met een bezoekje aan de Finse hoofdstad?

Sokos Helsinki (4****)
De hotels van de Finse keten Sokos zijn altijd een goede keuze vanwege het comfort, de service en de prijskwaliteitverhouding. Hotel Sokos Helsinki ligt midden in het centrum, op maar 400 meter van het station.

Scandic Grand Marina (4****)
Helsinki is een stad vol prachtige art-nouveaugebouwen en hotel Scandic Grand Marina is er daar een van. Het ligt op het rustige maar centrale schiereiland Katajanokka, direct aan de haven. De kamers en de service zijn prima.

Glo Kluuvi (4****)
Midden in het centrum, met comfortabele kamers en een uitstekende service, is Glo Kluuvi een van de betere hotels van Helsinki.

Reistype: individuele reis
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 110,- (uitgebreide prijsinformatie).

Reistype: individuele reis
Beste reistijd: hele jaar

Top