Kerala (14 dagen)

Kerala (14 dagen)

“Gods own Country”, zo prijst Kerala zichzelf aan. Deze zuidelijke deelstaat biedt een prachtige combinatie van geschiedenis en natuur, cultuur en dierenleven. In Madurai in buurstaat Tamil Nadu bezoek je verder nog de kleurrijkste en meest fascinerende tempel van India.
Dit is onze meest ontspannen reis door India.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 14 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 1365,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Kochi
Je eerste kennismaking met India is Cochin, tegenwoordig Kochi geheten. Deze oude stad is al vele eeuwen een van de poorten tot India. Chinezen, Arabieren, Perzen, Portugezen, Hollanders en Engelsen verschenen in de haven. Al deze culturen hebben hun sporen achtergelaten, vooral in het oude deel van de stad, Fort Cochin dat door een baai gescheiden wordt van de nieuwe stad. Het is een van de meeste sfeervolle steden van India.

Dag 3-4 backwaters
Je trekt er op uit per auto met chauffeur, een comfortabele en flexibele manier van reizen.

Achter de kust van Kerala liggen de backwaters, een uitgestrekt, groen gebied van meren, rivieren, kanalen, slootjes en vijvers. De bewoners leven op en langs het water. Hier rijden geen bussen maar varen boten, de kruidenier komt langs varen en kinderen gaan met de kano naar school. In de bomen langs de watertjes zie je vaak kleurrijke ijsvogels en op de rijstvelden zoeken witte reigers naar eten.

Je overnacht in een homestay op een groot eiland of een uitstekend resort in Kumarakom, een dorpje aan de oevers van een groot meer en midden in de rust van de backwaters.

Op dag 4 scheep je in op een houseboat, een omgebouwde, traditionele rijstboot. De boot beschikt over een comfortabele slaapkamer, een douche en toilet en een zitgedeelte met luie stoelen. Met een bootsman en een kok vaar je de backwaters op. Zo kun je in alle rust genieten van de natuur en het leven op de oevers. De kok verrast met een heerlijke lunch en een heerlijk diner.

Dag 5 Periyar
Je verlaat de kustvlaktes en rijdt het binnenland in, richting de ghats, de bergrug die Kerala scheidt van Tamil Nadu. Onderweg zie het landschap langzaam veranderen. Periyar Wildlife Sanctuary is het populairste natuurpark van Zuid-India. Je kunt hier met een gids een jungle-wandeling maken. Maar je moet zeker ook meegaan met een van de bootexcursies over het meer dat het hart van het park vormt. Vanaf het water kun je de dieren op de oevers bespieden. Apen, verschillende soorten herten, olifanten en talloze vogelsoorten zie je vrijwel zeker, maar er leven ook tijgers.

Dag 6-7 Munnar
Een bochtige maar mooie weg voert door de heuvels naar het noorden. Op 1500 meter ligt hier Munnar, het marktcentrum van een gebied dat bekend staat om de uitgestrekte theeplantages. Het is hier altijd koel, de golvende heuvels zijn groen en de uitzichten vaak prachtig. Het is een fijn gebied voor wandelingen of een tochtje met de auto door de theeplantages en kleine dorpen.

Dag 8-9 Madurai
Je laat de bergen achter je en daalt af naar de vlaktes van buurstaat Tamil Nadu. Met 63 miljoen inwoners en een eigen taal, cultuur en geschiedenis is dit een heel ander deel van India.

Madurai is een van de oudste steden van het zuiden van India. Met 1,2 miljoen inwoners, drukke markten en vele duizenden pelgrims is het ook een van de meest hectische en chaotische steden. Dat Madurai bij geen enkele reis door Tamil Nadu mag ontbreken, komt vooral door de fascinerende Sri Meenakshi Tempel. Dit is India op z’n kleurrijkst: de muren en torens van het tempelcomplex zijn versierd met ontelbare beelden van goden en dieren. In de hallen, op de binnenplaatsen en langs de waterreservoirs van het complex krioelt het van de pelgrims, priesters, sadhoes (vrome, zeer sober levende, hindoes) en olifanten. Een bijzonder moment voor een bezoek aan de tempel is Aarti, het rituele gebed aan het begin van de avond.

Dag 10-13 Kovalam
Je neemt afscheid van je chauffeur en stapt op de trein naar het zuiden. Het reizen per trein door India is een hele belevenis die je India en de Indiërs op een andere manier doet leren kennen. Het is leuk het leven in de trein en op de perrons te bekijken. En vanaf de trein zie je het landschap en de dorpjes onderweg letterlijk en figuurlijk vanaf een andere kant.

Bij aankomst in de grote kuststad Trivandrum word je opgewacht en naar de badplaats Kovalam gebracht. Hier sluit je de reis af met zon, zee en strand.

Dag 14 thuisreis
Je vliegt vanaf de luchthaven van Trivandrum terug naar huis.

Top