Kyiv Stedentrip

Kyiv Stedentrip

Vanwege de oorlog organiseren wij op dit moment helaas geen reizen naar Oekraïne.

Kyiv is een van de leukste en boeiendste steden van de voormalige Sovjet-Unie. Oude kerken, een centrum opgetrokken in Stalinistische architectuur, goede musea, fijne stadsparken en een bruisend leven. Kortom: een ideale bestemming voor een lang weekend weg.

Dagexcursies voeren naar Chernobyl, waar in 1986 een kerncentrale ontplofte, en naar de oude stad Chernihiv, waar een verzameling prachtige kerken een pronkstuk van de Unesco-lijst vormen.

In Kyiv heeft Blini Reizen voor onderstaande hotels gekozen. Maar natuurlijk kunnen we ook andere hotels aanbieden, vraag eventueel naar de mogelijkheden.

Hotel Ukraina (3***)
Ons favoriete hotel in Kyiv. Het enorme hotel Ukraina (ook zichtbaar op bovenstaande foto) is een prachtig voorbeeld van Stalinistische architectuur. Het ligt direct aan het centrale plein van Kyiv. Vanuit de (overigens comfortabele) kamers op de hogere verdiepingen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Enige minpunt: het matige ontbijt in vintage Sovjet-stijl. Alhoewel je dit laatste ook kunt zien als een leuk overblijfsel uit communistische tijden.

Hotel Rus (3***+)
Een groot hotel met een professionele dienstverlening en goede kamers. Hotel Rus ligt op loopafstand van Khreschatyk, de centrale boulevard in het centrum.

11 Mirrors (4****+)
11 Mirrors is een nieuw, uitstekend hotel. De kamers zijn luxe en stijlvol en de service is uitstekend. Voor ons belangrijk is ook de ligging: midden in het centrum en vlakbij onder meer de opera, Sint Vladimirs Cathedraal, met zijn prachtige schilderingen, en Sophia kathedraal uit de 11e eeuw.

Beste reistijd: hele jaar
Prijs vanaf: € 90,- per nacht (uitgebreide prijsinformatie)

Top