Verlenging Odessa & Kiev

Moldavië, verlenging Odessa & Kiev

Vanwege de oorlog organiseren wij op dit moment geen reizen naar Oekraïne.

Als je vijf dagen Moldavië te kort vindt en langer op pad wilt, is het geen probleem de reis te verlengen. Bijvoorbeeld met een bezoek aan de mooie en boeiende Oekraïense havenstad Odessa, op niet meer dan 3,5 uur rijden van Chisinau. Je reist per trein (of tegen een meerprijs per auto met chauffeur) naar Odessa waar je tot het einde van de volgende dag verblijft. Je vervolgt je reis per nachttrein (of tegen een meerprijs per vliegtuig) naar de hoofdstad Kiev, waar je nog 2 dagen de tijd hebt om deze stad te verkennen. Op de vijfde dag van de verlenging vlieg je terug naar huis.
Natuurlijk kun je ook deze verlenging weer uitbreiden, bijvoorbeeld met een extra dag Odessa of Kiev.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 5 dagen
Beste reistijd: april t/m oktober

Prijs vanaf: € 275,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Moldavië en Oekraïne.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Odessa
De trein van Chisinau naar Odessa vertrekt al vroeg in de ochtend (07:34). Hij moet immers dezelfde middag weer terugrijden naar Chisinau.
Het reizen per trein is altijd een leuke gelegenheid om het land en de bewoners op een andere manier te leren kennen. Verwacht hier geen snelle, moderne trein, maar een gezellige boemel met houten bankjes, vrolijke gordijntjes en conducteurs die gezamenlijk hun broodjes smeren en thee zetten.
Bij het grote fort van Bender steek je de Dnjestr over en het laatste stuk tot de Oekraïense grens voert dus door Transnistrië. De grenscontrole door de Oekraïense beambten vindt gewoon in de trein plaats: ze stappen met een draagbare paspoortscanner de wagon binnen.
Na 4,5 uur rijd je Odessa binnen. Het station van Odessa is een indrukwekkend klassiek gebouw dat je er direct op wijst dat Odessa ooit onderdeel was van de onmetelijke Sovjet-Unie. Ooit vertrokken hier treinen naar het 11 dagen verderop gelegen Vladivostok.

Het alternatief voor de trein is de auto. Hierdoor vertrek je wat later op de ochtend maar bovendien geeft dit je de kans onderweg nog te stoppen bij de kleine wijnboerderij Et Cetera. Op het golvende platteland van het zuiden van Moldavië is dit een mooie plek om een paar wijnen te proeven of te lunchen.

De stad Odessa ligt aan de zonovergoten kusten van de Zwarte Zee. Het is een stad van statige gebouwen, schaduwrijke stadsparken, talloze terrasjes, een fonkelend blauwe baai en een ontspannen sfeer. Het is een stad waar iedereen zich direct op zijn gemak voelt.

De geschiedenis is turbulent. In 1789 gesticht door Catherina de Grote groeide de stad in korte tijd uit tot een van de mooiste en belangrijkste havensteden van de Zwarte Zee. De bevolking was ongekend divers: onder meer Russen, Kozakken, Joden, Armeniërs, Turken, Grieken, Bulgaren en Duitsers trokken naar Odessa om fortuin te maken. De stad speelde een belangrijke rol tijdens de revolutie van 1905, de burgeroorlog van 1917 tot 1923 en de Tweede Wereldoorlog.

Toch is Odessa zeker geen stad van kerken en kloosters. Een van de mooiste en fijnste plekken van de stad is de Primorksy Boulevard. Hoog boven de baai strekt zich deze door bomen omzoomde promenade uit. Dit is de plek waar de inwoners van Odessa aan het begin van de avond flaneren.
De Potemkin-trappen verbinden de boulevard met de laag gelegen haven: het toneel van een bloedbad dat Kozakken in 1905 aanrichtten onder demonstrerende arbeiders. Deze gebeurtenis werd later vereeuwigd in Eisensteins klassieke film “Pantserkruiser Potemkin”. Hierdoor zijn dit wellicht de meest beroemde trappen ter wereld.
Wat verderop staat de Opera, gebouwd in 1873. Concerten en balletten zijn hier nog steeds van hoog niveau en dus een bijzondere gelegenheid voor een avond uit.
Het Odessa Fine Art Museum is gevestigd in een van de oude paleizen van Odessa. In het prachtige gebouw hangt een uitgebreide collectie van Russische en Oekraïense kunst.

Odessa heeft haar rol als belangrijk handelscentrum deels weten te behouden. Buiten de stad ligt de grootste openluchtmarkt van Europa. Hier ontmoeten handelaren uit de voormalige Sovjet-Unie en zelfs Azië hun collega’s uit Europa.

Op dag 3 stap je aan het einde van de dag in de nachttrein naar Kiev. Je reist comfortabel 1e klas, in een 2-persoonsslaapcoupé. Voor het beddengoed wordt gezorgd. Als je de nachttrein niet ziet zitten, kun je het vliegtuig pakken.

Als je meer tijd in Odessa wilt doorbrengen, bijvoorbeeld voor een dagje aan het strand, kan dat natuurlijk.

Dag 3-4 Kiev
Bij aankomst in Kiev word je opgewacht en naar je hotel in het centrum gereden.

Kiev is behalve de hoofdstad ook de grootste stad van Oekraïne. De stad vormt het hart van het land en toont de geschiedenis en het karakter van Oekraïne. De talloze kerken, kloosters en musea zorgen er samen met de vele cafés, restaurants, winkels en parken voor, dat een verblijf van een paar dagen eigenlijk niet voldoende is. De meeste reizigers verlaten Kiev na een paar dagen met het idee slechts een klein deel van de stad te hebben leren kennen.

Dag 5 thuisreis
Je vliegt vanaf Kiev terug naar huis.

Top