Noord-India Compleet (20 dgn)

Noord-India Compleet (20 dagen)

Deze diverse en complete rondreis voert je langs de belangrijkste hoogtepunten van Noord-India. Je reist per auto langs steden en over het platteland, bezoekt paleizen, forten en markten, trekt door woestijnen en rijdt langs meren en rivieren. Een afwisselende tocht die je vele gezichten van het fascinerende India laat zien.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 20 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 1450,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
Je vliegt naar Delhi. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel in de stad gereden. De volgende dag heb je de tijd voor de hoofdstad van India. Je hebt die dag al de beschikking over een auto met chauffeur zodat je eenvoudig en comfortabel de verschillende sites van Delhi kan bezoeken.

Delhi is met 17 miljoen inwoners een ongekend grote stad. Ondanks de drukte, de vervuiling en alle hectiek die hierbij horen, is het een boeiende stad waar veel te zien en te doen is. Als je slechts een dag hebt voor Delhi, moet je in ieder geval de oude stad bezoeken, met de drukke bazaars, het Rode Fort van de Moghul-keizers en de Grote Moskee. Andere bezienswaardigheden zijn het koloniale Delhi, met als hart Connaught Circle en de Qutb Minar, ten zuiden van het centrum. Maar een groot deel van het plezier van een bezoek aan Delhi zit niet in gebouwen en monumenten, maar in de energie, in de contrasten tussen oud en nieuw en traditioneel en modern en in de diversiteit die deze stad kenmerken.

Dag 3 Mandawa
Je verlaat de hoofdstad per auto met Engelstalige chauffeur. Deze chauffeur blijft tot en met Agra bij je. Het is een comfortabele en flexibele manier van reizen. De auto staat ook tot je beschikking op de dagen dat je niet van stad naar stad reist. Buiten de directe omgeving van de stad of in de avonduren is dit in overleg met de chauffeur en geldt mogelijk een meerprijs.

De eerste stop van de reis is Shekhawati. Dit woestijnachtige gebied staat vooral bekend om zijn haveli’s uit de 18e en 19e eeuw, oude koopmanshuizen die prachtig zijn versierd met kleurige schilderingen. De haveli’s staan in verschillende sympathieke markplaatsen met een ontspannen en wat stoffig straatbeeld. Je overnacht in Mandawa, met 20.000 inwoners een van de grotere stadjes. Hier staan verschillende van de mooiste haveli’s van de regio.

Dag 4 Bikaner
Je rijdt verder naar het westen. Bikaner was in vroeger eeuwen een vaste stop voor karavanen die door dit deel van India trokken. De oude stadsmuren geven karakter aan de stad. Het enorme fort is nu een museum. Samen met Lalgarh Palace, dat werd gebouwd door de Maharadja’s, geeft het een goed beeld van het oude India. Langs de drukke straten en steegjes van de oude stad staan verschillende mooie haveli’s en Jain-tempels die zijn versierd met prachtige schilderingen.

Dag 5 Jodhpur
Je tocht voert je door dor en vlak gebied naar het zuiden. 60 kilometer ten zuiden van Bikaner stop je bij de bijzondere Karni Mata-tempel. Voordat je deze bezoekt moet je even goed bedenken of je dit wel wilt: over de vloeren van de tempel krioelen duizenden heilige ratten.

De bijnaam van Jodhpur is de Blauwe Stad. Het waarom hiervan zie je als je vanaf het imposante fort over de stad uitkijkt: alle huizen zijn lichtblauw geschilderd. Jodhpur is een grote stad met een sfeervol en hectisch uit centrum. Je moet hier natuurlijk het grote fort bezoeken maar ook tijd maken voor een wandeling over de drukke markten.

Dag 6 Kumbalgarh
Op weg naar de volgende bestemming van je rondreis stop je bij de tempels van Ranakpur. Dit is een van de mooiste en grootste tempelcomplexen van de Jain, de godsdienst die totale geweldloosheid predikt. De witte tempels van Ranakpur zijn versierd met verfijnd beeldhouwwerk.

Na de steden Bikaner en Jodhpur is het weer tijd voor wat rust en ontspanning. Je hotel ligt op het platteland, op een bergrug boven de soms warme vlaktes. Het hotel ligt in schaduw van het indrukwekkende Kumbalgarh fort.

Dag 7-8 Udaipur
Udaipur is de meest romantische stad van India. Dit komt vooral door Lake Pichola dat een bijzondere sfeer aan de stad geeft. Het stadspaleis is het grootste paleis van Rajasthan. Het is een doolhof van prachtig versierde zalen, besloten binnenplaatsen, comfortabele woonvertrekken en smalle gangen. Het paleis torent hoog boven de stad en het meer uit en de uitzichten zijn fantastisch.
Maak een boottocht over het meer zodat je de stad en het stadspaleis vanaf het water kunt bewonderen. Je vaart ook langs het fantastische Lake Palace, ooit decor in de James Bond-film Octopussy. En je stopt voor een wandeling op het eiland van Jagmandi Palace.

Dag 9 Chittorgarh & Bijapur
120 kilometer ten oosten van Udaipur ligt Chittorgarh. Op een heuvelrug hoog boven de vlakte biedt het grootste fort van Azië een indrukwekkende aanblik. Chittorgarh staat symbool voor het bloedige en trotse verleden van Rajasthan. In zijn lange geschiedenis werd het fort drie keer na een lange belegering veroverd. In plaats van zich over te geven wierpen de vrouwen zichzelf op de brandstapel en reden de Rajput-krijgers hun vijand en een zekere dood tegemoet. Je overnacht niet veel verderop.

Een smalle weg brengt je door de velden naar het dorpje Bijapur. Het fort midden in het dorp behoort al honderden jaren tot dezelfde familie landeigenaren. Het is omgebouwd tot een bijzonder sfeervol en kleinschalig hotel. Het is een prachtige gelegenheid het platteland van India beter te leren kennen.

Dag 10 Pushkar
Een flinke rit over het platteland van Rajasthan brengt je naar Pushkar. Dit stadje is gebouwd rond een heilig meer (dat ontstond toen Shiva een lotus-bloem liet vallen) en een belangrijke bestemming voor pelgrims. Het staat dan ook vol tempels en tempeltjes. Het is een leuke plek om rond te wandelen of om op de fiets verkennen.

Dag 11-12 Jaipur
Vandaag hoef je niet meer dan 1,5 uur te rijden naar de volgende bestemming: Jaipur.

Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, mag niet ontbreken bij een bezoek aan het noorden van India. Het wordt ook wel de Roze Stad genoemd. Dit is de kleur van de stoere stadsmuren en van het grootste deel van de gebouwen in de oude binnenstad. Een tour door het enorme stadspaleis geeft een goede indruk van de ongekende rijkdom van de maharadja’s van Jaipur. Wandel daarna door de drukke markstraten om de hectiek van alle geuren, kleuren en geluiden van India op je in te laten werken. Het observatorium van Sawai Jai Singh ligt midden in het centrum.
Een must is verder Amber, de oude hoofdstad die 15 km buiten de huidige stad ligt. Als je zin hebt in een flinke wandeling kun je van Tiger Fort, dat boven Amber ligt, over een stille heuvelrug terugwandelen naar Jaipur.

Dag 13-14 Fatehpur Sikri & Agra
Je vertrekt weer per auto uit Jaipur. Onderweg naar Agra stop je bij de oude en nu verlaten Moghul-stad Fatehpur Sikri.

De wereldberoemde Taj Mahal is een van de mooiste gebouwen ter wereld. Als je de tijd hebt zou je de Taj eigenlijk twee keer moeten bezoeken, in de ochtend en in de namiddag. Door het zonlicht verandert de kleur van het marmer gedurende de dag.
Agra heeft meer te bieden dan alleen de Taj. Ook het Rode Fort en de Itimad ad-Dawla zouden op het lijstje van iedere bezoeker moeten staat.

Dag 15-16 Orchha & Khajuraho
In de ochtend van dag 15 vertrek je per trein uit Agra. Het reizen per trein in India is een belevenis op zich, door de drukte op de stations, het leven in de treinen en doordat je vanuit de trein letterlijk een andere kant van het land ziet.
Als je in Jhansi uit de trein stapt word je weer opgewacht. Tijdens de rit naar Khajuraho stop je bij de sfeervolle paleizen en tempels van Orchha.

Khajuraho is een welkome stop in veel reisschema’s. Rondfietsend door de velden rond het landelijke stadje ontdek je verscholen tussen het groen tientallen tempels uit de 11e eeuw. Ze zijn versierd met prachtig beeldhouwwerk die bijzondere taferelen uitbeelden: rondborstige danseressen en talloze koppels die de liefde bedrijven. Het is een verrassende ontdekking in preuts India.

Dag 17-18 Varanasi
Een korte binnenlandse vlucht brengt je naar de laatste halte op je rondreis door India: Varanasi.

Varanasi is een van de heiligste plekken voor Hindoes en daarmee ook meteen een van de belangrijkste pelgrimsbestemmingen. Het is de wens van iedere Hindoe om in Varanasi te sterven, of in ieder geval gecremeerd te worden. Op de ghats (trappen) langs de oevers van de Ganges zijn dan ook iedere dag tientallen lijkverbrandingen. Het is schokkend om te zien hoe slechts enkele meters verderop mensen zich onderdompelen in de rivier, hun tanden poetsen of de was doen. Tijdens een boottocht zie je hoe het Indiase leven zich bij de rivier afspeelt.
De pelgrims en sadhu’s, de lijkverbrandingen en ceremonies, de drukke markten en het chaotische verkeer: Varanasi vraagt veel van de bezoeker. Sommigen vinden het allemaal te veel en zouden het liefst direct weer vertrekken; voor anderen is een bezoek aan Varanasi het hoogtepunt van hun reis.
Op de ochtend van dag 18 maak je een boottocht over de Ganges, een bijzondere gelegenheid om het ontwakende leven op de oevers te kunnen bestuderen.

Dag 19 Delhi
In de middag vlieg je terug naar de hoofdstad. De laatste nacht slaap je in een hotel dichtbij de luchthaven.

Dag 20 thuisreis
Je vertrekt vroeg in de ochtend vanaf Delhi naar huis.

Top