Noord- & Zuid-India (14 dgn)

Noord- & Zuid-India (14 dagen)

Een prachtige rondreis die de twee gezichten van India combineert: de paleizen, forten en kleuren van het noorden, met de natuur en de stranden van het zuiden.

Het is een 14-daagse reis die makkelijk is te verlengen. Reis bijvoorbeeld wat langer door Rajasthan, bezoek ook Tamil Nadu of geniet wat langer op de stranden van Kovalam.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 14 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 1350,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
Je vliegt naar Delhi. Als je laat in de avond aankomt word je opgewacht en naar je hotel gebracht. De volgende dag heb je de tijd voor de stad en een eerste kennismaking met India.

Delhi is een grote, hectische en boeiende stad die je goed de verschillende gezichten van India laat zien: het moderne, zich snel ontwikkelende India; en het India van de tradities, tempeltjes, kleuren en chaos.

Dag 3 Agra
Je verlaat de stad, comfortabel per auto met chauffeur. De bestemming is Agra, na Delhi de tweede hoek van de beroemde Gouden Driehoek die geen enkele bezoeker aan India mag missen. De rit naar Agra duurt circa 3 uur.

Agra is de oude hoofdstad van de Moghuls, de islamitische vorsten die eeuwenlang een groot deel van Noord-India beheersten. De wereldberoemde en wonderschone Taj Mahal is zonder twijfel het indrukwekkendste monument dat zij hebben achtergelaten. Maar als je tijd hebt moet je het Rode Fort en de kleine maar mooie Itimad-ud-Daulah bezoeken.

Dag 4-5 Jaipur
Op weg naar Jaipur moet je zeker stoppen bij Fatehpur Sikri, de verlaten en uitstekende bewaard gebleven hoofdstad van Moghul-keizer Babar.

Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. Met zijn paleizen, stadsmuren, forten, kleurrijke markten en chaotische straten is Jaipur het India dat veel reizigers voor ogen hebben als zij in het vliegtuig stappen voor een eerste bezoek aan het land.

Dag 6-7 Kochi
Na je rondreis langs de Gouden Driehoek is het nu tijd voor het andere India. Je vliegt vanaf Jaipur naar de deelstaat Kerala, in het zuiden van India.

Kochi, lang bekend als Cochin, verwelkomt als oude havenstad al euwenlang reizigers. Van de Arabieren en de Chinezen, tot de Portugezen, Hollanders en Engelsen. Het is een boeiende stad met veel invloeden van buiten en veel monumenten. Pak een veerboot naar Fort Cochin, het oude centrum op een eilandje voor de kust, en wandel door de sfeervolle straatjes om de geschiedenis op te snuiven.

Dag 8-9 Munnar
Na twee dagen is het tijd Kochi te verlaten en verder Kerala in te trekken. Je verlaat de stad per auto met chauffeur en rijdt naar het oosten. Het eerste deel voert over een dichtbevolkte vlakte maar al snel duiken er heuvels op. Je nadert de ghats, de bergrug die Kerala scheidt van buurstaat Tamil Nadu. Langzaam slingert de weg zich langs groene berghellingen omhoog.

Het einddoel is Munnar. Dit stadje ligt op 1500 meter hoogte en is het marktcentrum van een gebied dat bekend staat om de uitgestrekte theeplantages. Het is hier altijd koel, de golvende heuvels zijn groen en de uitzichten vaak prachtig. Het is een fijn gebied voor wandelingen of een tochtje met de auto door de theeplantages en kleine dorpen.

Je overnacht in een resort in de groene heuvels buiten Munnar. De uitzichten over de wijde omgeving zijn prachtig.

Dag 10-11 backwaters
Je verlaat de heuvels en keert terug naar de kustvlakte. Ten zuiden van Cochin strekken zich de backwaters uit. Het is een groot gebied van rivieren, kanalen, meren, lagunes en vennen. De bevolking leeft direct aan het water en het grootste deel van het vervoer van mensen en spullen gaat per boot. Het is stil en groen en in de bomen langs het water zitten kleurrijke vogels.

De eerste nacht in de backwaters slaap je nog op de wal. Als je kiest voor hotelklasse I overnacht je in een 100 jaar oud familiehuis dat is omgebouwd tot een vriendelijk guesthouse. Het ligt op een groot eiland aan een van de waterwegen. Vanaf het guesthouse kun je per fiets of te voet tochtjes over het eiland maken en zo kennismaken met leven op het Indiase platteland. Het is ook leuk een keer op een van de busboten te springen die hier af en aan varen en het openbaar vervoer verzorgen.
Als je kiest voor hotelklasse II overnacht je in een uitstekend resort op een stil eiland dat alleen per boot bereikbaar is. Het ligt direct aan een uitgestrekt meer. Het resort organiseert allerlei activiteiten: boottochten, yoga-lessen, natuur- en vogelwandelingen, et cetera.

De volgende dag trek je per boot verder de backwaters in. Traditionele rijstboten zijn omgebouwd tot comfortabele woonboten waarmee je in stilte door het groen glijdt. Het is een ontspannen manier om de natuur en het leven van de bewoners van de backwaters te aanschouwen.
Je overnacht aan boord. Een meevarende kok maakt in een klein keukentje verrassend uitgebreide en heerlijke maaltijden. Omdat de laatste jaren de drukte op de backwaters flink is toegenomen zoeken we met opzet ook de kleinere kanaaltjes op.

Dag 12-13 Marari
In de loop van de ochtend zet je weer voet aan wal. Een auto met chauffeur rijdt je in een klein uurtje naar de kust. Hier liggen de kilometerslange zandstranden van Marari. Je sluit je reis door India af met zon, zee, strand en kokospalmen.

Dag 14 thuisreis
Je vliegt naar huis vanaf Kochi.

Top