Noordoost-India (14 dagen)

Noordoost-India (14 dagen)

Reis af naar het onbekende en nauwelijks bezochte noordoosten van India. Verken ongerepte natuurparken, ga op bezoek bij traditionele stammen en laat je verrassen door het fascinerende Calcutta.

Deze reis is goed te combineren met onze reizen door andere delen van India. Laat ons weten wat je gedachten hebt en wij stellen jouw ideale reis op maat samen.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 14 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 2595,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
Je vliegt naar Delhi, de hoofdstad van India. Je hebt hier een volle dag om te acclimatiseren en om deze boeiende stad te verkennen.

Dag 3-5 Kaziranga National Park
Een binnenlandse vlucht brengt je naar Guwahati, de hoofdstad van Assam, de grootste van de zes noordoostelijke deelstaten. Guwahati zelf is niet interessant en daarom word je direct naar Kaziranga Nationaal Park gereden. De trots van dit uitgestrekte park zijn de 1500 Indiase neushoorns die hier leven. Dit is 50% van de wereldwijde populatie!
Maar Kaziranga heeft meer te bieden. De natuur is prachtig en er leven ook talloze andere diersoorten. Het is hier mogelijk de Aziatische Big Five te zien: de neushoorn, de tijger (Kaziranga telt er meer dan 100!), de Aziatische buffel en moerasherten. Bovendien wonen in en bij het park verschillende traditionele stammen.

Je slaapt twee nachten in een comfortabele lodge midden in de natuur. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Vanuit de lodge maak je safari’s door het park, per jeep of per olifant, en breng je bezoekjes aan omliggende dorpen. Leuk is ook een excursie naar een theeplantage en de bijbehorende theefabriek. Eventueel kun je ook lange wandeling maken of de omgeving per fiets verkennen. Het fietsen is dan wel buiten het park zelf.

Dag 6-7 Kalimpong
Je rijdt terug naar Guwahati en vliegt naar Bagdogra, een stad in het noorden van de deelstaat West-Bengalen. Bij aankomst rijd je direct de heuvels in naar het stadje Kalimpong, dat op 1250 meter hoogte ligt. Hier slaap je twee nachten in een lodge met uitzicht over beboste dalen en besneeuwde bergtoppen.
Kalimpong was lang onderdeel van Bhutan. Het Tibetaanse boeddhisme is dan ook nog steeds vertegenwoordigd door verschillende kloosters. Ook de gurkha’s, een bevolkingsgroep die vooral in Nepal leeft, zijn duidelijk aanwezig. De gurkha’s zijn vooral bekend als elitesoldaten in het Britse leger.

Dag 8-9 Kolkata
Je laat de bergen weer achter je. In Siligiru stap je in de nachttrein naar het zuiden. Het reizen per trein, zeker per nachttrein, is in India altijd een speciale belevenis. De bedrijvigheid op de perrons en het leven in de trein leren je India op een andere manier kennen. Het is leuk om te zien hoe Indiase families zich op hun plekje in de trein installeren en stapels tiffins (tinnen bakjes) tevoorschijn halen die zijn gevuld met heerlijke gerechten. En het is nergens zo makkelijk om met Indiërs in gesprek te raken. Bovendien is het ritme van de door de nacht schommelende trein heerlijk ontspannend. De nachttreinen zijn overigens best comfortabel. Voor schoon beddengoed wordt gezorgd.

Kolkata, beter bekend Calcutta, is een van de grote en bekende steden van India. Het roept direct een beeld op van armoede en ellende, al is het alleen maar door Moeder Teresa die hier actief was. Maar dat is niet helemaal terecht. Natuurlijk is er net als in andere Indiase steden veel armoede. Maar Calcutta is ook een van de belangrijkste culturele centra van het land, de koloniale architectuur geeft karakter aan de stad en de Bengali staan in heel India bekend om hun vriendelijkheid en hun gevoel voor humor.

Dag 10-11 Sunderbans
Ten zuiden van Kolkata ligt de delta van de Sunderbans. Het is een prachtig, uitgestrekt gebied van mangrovebossen, kreken en rivieren. De Sunderbans zijn beroemd vanwege de grote tijgerpopulatie. Elk jaar worden er dorpelingen en vissers slachtofferte van de imposante dieren. Toch is de kans op een ontmoeting met een tijger niet groot. As het je vooral gaat om het zien van de tijgers kun je wellicht beter een van de andere Indiase parken bezoeken.

Je slaapt twee nachten in een lodge aan de rand van het park. Overdag trek je per boot de delta in.

Dag 12 Kolkata
Je reist terug naar Kolkata waar je een laatste middag hebt.

Dag 13-14 thuisreis
In de middag of avond van dag 13 vertrekt je vlucht terug naar Europa.

Top