Oekraïne Stedentrip (8 dagen)

Oekraïne Stedentrip

Deze reis voert langs de drie mooiste en meest boeiende steden van de Oekraïne: Kiev, Odessa en Lviv. Drie verschillende steden, met elk hun eigen karakter en hun eigen geschiedenis. Tijdens deze reis leer je de verschillende gezichten van dit fascinerende land kennen.

Tussen de drie steden reis je per trein, comfortabel per coupe (2e klas) of luxe (1e klas). Bij aankomst in elke stad word je naar je hotel gebracht. Als je kiest voor ons speciale excursiepakket geeft een gids je tijdens een wandelexcursie van drie uur een eerste introductie van iedere stad.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 425,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Oekraïne.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-3 Odessa
Je vliegt naar Odessa. Bij aankomst staat een medewerker van Blini Reizen je op te wachten om je naar je hotel te brengen. De volgende dagen heb je alle tijd om de sfeer te proeven van deze elegante havenstad. Odessa ligt aan de zonovergoten kusten van de Zwarte Zee. Het is een stad van statige gebouwen, schaduwrijke stadsparken, talloze terrasjes, een fonkelend blauwe baai en een ontspannen sfeer. In Odessa voelt iedereen zich direct op zijn gemak.

Als je hebt gekozen voor het excursiepakket begint de tweede dag met een stadsexcursie langs de hoogtepunten van de stad. De gids vertelt uitgebreid over de achtergronden en de geschiedenis van de stad van Catherina de Grote.

Pas vroeg in de avond van de derde dag vertrekt (en vrijwel altijd stipt op tijd!) je trein. Deze brengt je in iets meer dan twaalf uur naar het uiterste westen van de Oekraïne.

Dag 4-5 Lviv
Aangekomen op het prachtige station van Lviv, word je naar je hotel in het centrum gebracht.
Lviv, gelegen in het uiterste westen van het land, is zonder twijfel een van de meest charmante en sfeervolle steden van de Oekraïne. Het centrum is vol oude kerken en koopmanshuizen en terecht staat Lviv als werelderfgoed op de Unesco-lijst. Stadsparken, brede boulevards vol bomen en een autovrij centrum maken Lviv tot een stad voor wandelaars. Voeg daarbij de vele koffiehuizen, restaurants en terrassen en het is duidelijk waarom Lviv populair is bij reizigers.

Als je hebt gekozen voor het excursiepakket, wandel je de ochtend van aankomst met je gids het oude centrum in. Maar Lviv is ook een fijne en overzichtelijke stad om zelf te ontdekken.

Op dag vijf heb je nog de hele dag voor Lviv, pas aan het eind van de avond vertrekt de trein naar het oosten.

Dag 6-7 Kiev
Vroeg in de ochtend kom je aan in Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne. Je begint weer met een stadsexcursie of je bent gelijk vrij om zelf de bruisende hoofdstad te verkennen.

Kiev is behalve de hoofdstad ook de grootste stad van de Oekraïne. De stad vormt het hart van het land en toont de geschiedenis en het karakter van de Oekraïne. De talloze kerken, kloosters en musea zorgen er samen met de vele cafés, restaurants, winkels en parken voor, dat een verblijf van een paar dagen eigenlijk niet voldoende is. De meeste reizigers verlaten Kiev na een paar dagen met het idee slechts een klein deel van de stad te hebben leren kennen.

Dag 8 thuisreis
De achtste dag is de laatste dag van de reis. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je nog tijd om verder rond te kijken in Kiev.

Top