Oud-Rusland (12 dagen)

Oud Rusland

Rusland is meer dan alleen de grote wereldsteden Moskou en Sint-Petersburg. Rusland en de Russische cultuur hebben zich voor een belangrijk deel op andere plaatsen ontwikkeld. Deze 12-daagse reis voert je via Moskou naar de steden van de Gouden Ring en vervolgens via de oude stad Novgorod naar Sint-Petersburg, Peter de Grote’s venster op Europa.

Deze boeiende en diverse reis combineert de Russische provincie met Ruslands grootste steden. In de provincie vind je stille dorpen, prachtige kerkjes en verlaten kremlins. In het energieke en machtige Moskou het Rode Plein en het Kremlin; Sint-Petersburg biedt de pracht en praal van de Russische tsaren, met de Hermitage en het Russisch Museum als hoogtepunten.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 12 dagen
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 775,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Moskou
De reis begint in Moskou, het kloppende hart van het uitgestrekte Rusland. De stad was het centrum van Rusland vanaf de 15e tot en met de 17e eeuw en vanaf 1918 tot en met de dag van vandaag. Je hebt twee volle dagen om deze wereldstad te ontdekken.

Dag 3 Vladimir
Ten noorden van Moskou ligt de Gouden Ring: een serie steden en stadjes die elk een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Rusland. Sommige zijn nu drukke provinciesteden, andere niet meer dan slaperige dorpen. Een tocht langs deze plaatsen biedt een blik op het oude en het provinciale Rusland.

Op de ochtend dag 3 vertrek je per trein uit Moskou. Na een korte rit kom je aan Vladimir, een provinciestad met 315.000 inwoners. Je wordt op het station opgewacht en naar je hotel gebracht. In de middag kan je een wandeling maken langs alle monumenten van de stad.

Vladimir werd in 1108 gesticht door Vladimir Monomakh. Ruim honderd jaar later werd Vladimir de hoofdstad van het toenmalige Rusland. In die periode werden de twee bijzonder mooie kathedralen en de Gouden Poort gebouwd. Aan de bloeiperiode van Vladimir kwam een einde toen de Mongolen van de Gouden Horde binnenvielen.

Dag 4 Suzdal
Op dag 4 reis je per auto met chauffeur naar Suzdal. Dit is nu een landelijk en slaperig dorp met 11.000 inwoners. Maar als je rondwandelt begrijp je al snel dat Suzdal een belangrijke plaats in de Russische geschiedenis inneemt. Gesticht in 999 is het een van de oudste steden. In de beginperiode was Suzdal regelmatig de hoofdstad van wisselende vorstendommen.
Suzdal telt nu meer dan 40 kerken en kloosters, die gezamenlijk een goed overzicht van de Russische religieuze cultuur geven. Maar een groot deel van het plezier van een bezoek aan Suzdal ligt in de ontspannen, landelijke sfeer: een rustig meanderende rivier, fris-geschilderde houten huisjes en veel groen.

Dag 5 Yaroslavl
Een volgende autorit brengt je naar Yaroslavl, een drukke provinciestad met 600.000 inwoners. In het centrum van Yaroslavl merk je echter weinig van de moderne tijd. Rond het indrukwekkende kremlin liggen rustige straten waar eeuwenoude kerken en statige tsaristische panden elkaar afwisselen. De stad ligt op de plek waar de Kotorosl-rivier uitstroomt in de machtige Wolga. De oevers van beide rivieren zijn fijne plekken voor een rustige wandeling.

Dag 6-7 Moskou
De ochtend van dag 6 kun je nog besteden aan Yaroslavl. In de middag reis je per trein terug naar de hoofdstad. Op dag 7 heb je de tijd voor Moskou, pas aan het einde van die dag vertrek je weer per trein.

Het reizen per nachttrein is in Rusland altijd een speciaal avontuur: de bedrijvigheid op de indrukwekkende stations, de lange treinen die klaar staan voor vertrek naar alle uithoeken van de voormalige Sovjet-Unie, de strenge provodniks (conducteurs) die in hun uniformen naast de deuren van hun wagons de reizigers opwachten en de nacht zelf, waarin je comfortabel op je schommelende bed in de voortsnellende trein ligt. Voor Blini is een Russische treinreis niet alleen een manier om van de ene plaats op de andere plaats te komen, maar ook zeker een doel op zich.

Je verlaat Moskou per nachttrein richting het westen. Je reist in een 4-persoons slaapcoupé. Schoon beddengoed ontvang je van de provodnik. In een deel van de treinen is ook een 1e klas wagon aanwezig. Tegen een meerprijs reis je dan in een 2-persoons coupe.

Dag 8 Novgorod
Als je de volgende ochtend op het station van Novgorod aankomt, word je weer opgewacht en naar je hotel gebracht.

Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. Vanaf de 9e eeuw was de stad eeuwenlang een belangrijke politieke en economische macht, een positie die het deelde met Kiev. Later was het de enige stad die niet door de Mongolen werd veroverd en geplunderd.
Het sfeervolle en rustige centrum staat vol oude monumenten. Hoogtepunten van elk bezoek aan de St. Sophia kathedraal en het indrukwekkende kremlin. In de kerken en de musea van het kremlin is ondermeer een prachtige collectie eeuwenoude iconen te bewonderen.

Dag 9-11 Sint-Petersburg
Op dag 9 reis je naar Sint-Petersburg, de stad die Peter de Grote bouwde als opening naar het westen en het moderne Europa. Qua vervoer kun je kiezen voor een comfortabele bus die je in de loop van de ochtend in vier uur op de plek van bestemming brengt. Of je pakt de Lastochka, een hogesnelheidstrein die er twee-en-een-half uur over doet om in Sint-Petersburg te komen. Hier sluit je de reis af met twee volle dagen in de meest romantische stad van Rusland. De Hermitage, het Russisch Museum, de Peter- en Paul-kathedraal, de paleizen buiten de stad en de mooie gebouwen langs de Petersburgse grachten en nog veel meer: je moet keuzes maken tussen alles wat hier is te zien.

Dag 12 thuisreis
Je vliegt in de loop van de dag terug naar huis.

Top