Paleizen & Tijgers (15 dagen)

Paleizen & Tijgers (15 dagen)

Paleizen en tijgers, de titel zegt het al: deze reis combineert de klassieke hoogtepunten van Noord-India met drie van de beste wildparken van het land.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 15 dagen
Beste reistijd: oktober t/m maart

Prijs vanaf: € 1945,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
Je vliegt naar Delhi, de hoofdstad van India. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel gebracht. De volgende dag gebruik je de Indiase hoofdstad te verkennen. Een grote, hectische stad waar veel reizigers maar weinig tijd aan besteden. En dat is jammer want met onder meer het Rode Fort, de Grote Moskee en de smalle straatjes van de bazaars is er veel te zien en te doen.
Tijdens deze dag heb je beschikking over een auto met chauffeur en, tegen een meerprijs, een gids.

Dag 3-4 Jaipur
Op dag 3 begint je rondreis door India pas echt. Je verlaat de hoofdstad per auto met chauffeur. Dat is een comfortabele en flexibele manier van reizen.

Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en mag niet ontbreken bij een bezoek aan het noorden van India. Het wordt ook wel de “Roze Stad” genoemd. Roze is de kleur van de stoere stadsmuren en van het grootste deel van de gebouwen in de oude binnenstad. Een tour door het enorme stadspaleis geeft een goede indruk van de ongekende rijkdom van de maharadja’s van Jaipur. Wandel daarna door de drukke markstraten om de hectiek van alle geuren, kleuren en geluiden van India op je in te laten werken. Buiten Jaipur ligt Amber, de vroegere hoofdstad.

Dag 5-6 Ranthambore
Na de drukte van de twee steden is het nu tijd voor de natuur. Ranthambore is het voormalige jachtterrein van de maharadja’s. In het brede met jungle begroeide dal liggen de ruïnes van tempels, paleizen, moskeeën en een fort. Ranthambore is een van de drukst bezochte parken van Noord-India. Dit komt niet alleen door de ligging (tussen de populaire steden Jaipur en Agra) maar ook de grote populatie tijgers. Je maakt drie jeepsafari’s door het park.

Dag 7-8 Agra
Je vervolgt je rondreis. Onderweg naar Agra kun je stoppen bij Fatehpur Sikri, de nu verlaten hoofdstad van de grote Moghul-keizer Akbar. Maar je kunt ook kiezen voor Keoladeo Nationaal Park. Hier geen grote dieren als tijgers maar vooral vogels: er zijn meer dan 370 verschillende soorten geteld. Huur een fiets en rijd over de wegen van het park, natuurlijk het liefst gewapend met een goede verrekijker.

Agra mag niet ontbreken tijdens een reis door het noorden van India. Hier staat de majestueuze Taj Mahal, symbool van India en een van de mooiste gebouwen ter wereld.

Agra heeft echter meer te bieden. Ook het Rode Fort, de tombe van Akbar en de Itimad-ud Daulah zijn zeker de moeite waard

Dag 9 Khajuraho
Je verlaat Agra niet per auto maar per trein. Dat is niet alleen een goede mogelijkheid India en de Indiërs op een andere manier te leren kennen, maar op dit traject ook sneller en comfortabeler. Als je een paar uur later uitstapt in de stad Jhansi staat er weer een chauffeur op je te wachten.

Bij de rivier in het kleine dorpje Orchha ligt een vervallen paleis. Het is een sfeervolle plek om te verkennen, zeker als je het geluk hebt hier helemaal alleen door de ruïnes te kunnen dwalen.

Khajuraho is een verrassing in India. Het nu wat slaperige dorp was vroeger het centrum van een belangrijk koninkrijk dat rond het jaar 1000 zijn hoogtepunt kende. Uit die periode stammen de tientallen tempels die nu verspreid door de velden rond het dorp liggen. Ze zijn versierd met prachtig en verfijnd beeldhouwwerk. Het verrassende zit in de afgebeelde taferelen die variëren van wulps gevormde danseressen tot koppels en groepen die in allerlei standen de liefde bedrijven.

Dag 10-11 Bandhavgarh
Een volgende rit over het Indiase platteland brengt je naar het wildpark Bandavgarh. Dit park kent waarschijnlijk het hoogste aantal tijgers per vierkante kilometer van alle parken van India. Bovendien leeft hier een grote populatie luipaarden. De ligging van het park is mooi: rond een hooggelegen fort. Je maakt weer 3 safari’s per jeep.

Dag 12-13-Kanha
Het beste wildpark hebben we bewaard tot het einde van de rondreis. Kanha is een van de grootste natuurparken van het land. Dit is de wildernis waar Rudyard Kipling zijn beroemde ‘Junglebook’ situeerde. Het park bestaat uit bossen, halfopen graslanden en rivieren. Er leven grote aantallen tijgers en luipaarden maar natuurlijk ook allerlei andere dieren. Hier maak je 2 jeepsafari’s.

Dag 14-15 thuisreis
De chauffeur rijdt je naar de luchthaven van de stad Nagpur. Hiervandaan vlieg je naar Mumbai waar je een aansluiting hebt naar huis.

Top