Pskov & Novgorod (4 dagen)

Pskov & Novgorod

In de oude steden Novgorod en Pskov proef je van het Rusland buiten Moskou en Sint-Petersburg. Het is een Rusland met een ontspannen sfeer, zonder veel toeristen, met oude kremlins en kathedralen, prachtige landgoederen, brede rivieren en sfeervolle kloosters.

Dit pakket gaat uit van begin en eind in Sint-Petersburg. Maar er zijn ook andere mogelijkheden:
• Begin of eindig in Moskou. Je komt dan op de ochtend van dag 1 aan in Pskov, met de nachttrein vanuit Moskou. Of je vertrekt juist aan het einde van dag 3 of 4 met de nachttrein naar Moskou.
• Pskov ligt dicht bij de grens met Estland. Vanuit de gezellige studentenstad Tartu ben je in een 4 uur met een directe bus in Pskov. Vanuit Tallinn doe je er 6 uur over.

Reistype: excursiepakket
Reisduur: 4 dagen
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 225,- (uitgebreide prijsinformatie)
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1 Pskov
Een comfortabele ochtendbus brengt je in vijf-en-een-half uur van Sint-Petersburg naar Pskov. Deze oude stad ontbreekt in het schema van de meeste bezoekers aan Rusland. En dat is jammer, want het is een sfeervolle stad met een lange turbulente geschiedenis. Pskov ligt aan de oevers van de rivier Velikaya, waarop de wandelpromenades worden overschaduwd door bomen. Het stadsgezicht wordt beheerst door de dikke muren van het kremlin. De belangrijkste kerk is de indrukwekkende Trinity Kathedraal van eind 17e eeuw. Een goed museum is gevestigd in het Pogankin-huis. Vooral de verzameling kunst uit de regio is bijzonder.

Buiten Pskov liggen drie bezienswaardigheden die de moeite meer dan waard zijn.
Even buiten de stad ligt Stary Izbork, dat vroeger een machtige vesting was. Binnen de ruïnes van de oude stadsmuren liggen nu nog enkele mooie kerken. Stary Izbork ligt op een heuvel met goed uitzicht over de omgeving.
In het stadje Pechory, verder naar het westen, ligt het Pechersky-klooster, waar als sinds de 15e eeuw monniken wonen en werken. Tot de Tweede Wereldoorlog lag Pechory in Estland. Zo ontsnapte het klooster aan de vernielzucht van de communisten die vooral in de jaren dertig flink huishielden in andere kloosters.
En als je in de Russische literatuur geïnteresseerd bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Mikhailovskoe, het landgoed van de familie van Ruslands meest geliefde dichter Pushkin. Pushkin zelf heeft hier meerdere jaren doorgebracht nadat hij door de tsaar was verbannen uit de hoofdstad.

Dag 2-3 Novgorod
De ochtend van de tweede dag kun je nog besteden in Pskov zelf of aan een bezoek aan Stary Izbork of Mikhailovskoe. In de middag reis je in vier uur met de bus naar Novgorod.

Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. Vanaf de 9e eeuw was de stad eeuwenlang een belangrijke politieke en economische macht, een positie die het deelde met Kiev. Later was het de enige stad die niet door de Mongolen werd veroverd en geplunderd.
Het sfeervolle en rustige centrum staat vol oude monumenten. Hoogtepunten van elk bezoek aan de St. Sophia kathedraal en het indrukwekkende kremlin. In de kerken en de musea van het kremlin is ondermeer een prachtige collectie eeuwenoude iconen te bewonderen.

Dag 4 Sint-Petersburg of verder
Op de laatste dag heb je twee mogelijkheden om terug te reizen naar Sint-Petersburg. In de loop van de ochtend brengt de bus je in vier uur terug, of je pakt aan het begin van de avond de Lastochka (de Zwaluw), een hogesnelheidstrein die je in twee-en-een-half uur op de plaats van bestemming brengt.

Top