Rajasthan Compleet (15 dgn)

Rajasthan Compleet (15 dagen)

Een ontdekkingstocht door het klassieke India van paleizen en kastelen, van geuren en kleuren. Je reist comfortabel per auto met chauffeur langs alle hoogtepunten van Rajasthan en bezoekt natuurlijk ook Delhi en Agra.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 15 dagen
Beste reistijd: half september t/m maart

Prijs vanaf: € 920,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: India.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-2 Delhi
Je vliegt naar Delhi, de hoofdstad van India, met 16 miljoen inwoners een grote, drukke en hectische stad. De meeste bezoekers zien weinig van de stad en dat is best jammer, want Delhi heeft veel te bieden.
De stad boeit vooral door de combinatie van oud en nieuw India, van arm en rijk, van traditioneel en modern. Maar er zijn ook een aantal ‘sites’ die de moeite meer dan waard zijn.
In Old Delhi ligt de kleurrijke en fascinerende bazaar Chandni Chowk, met vlakbij de Grote Moskee en het Rode Fort van de vroegere Mogol-heersers. In New Delhi herinneren de gebouwen en lanen aan de tijden van de Britsje Raj, het koloniale rijk. En hier liggen ook de nieuwe overheidsgebouwen. In het zuiden van de stad staat de Qutb Minar, een indrukwekkende 73 meter hoge toren die in 1193 werd gebouwd door de Mogols.

Dag 2 heb je de kans om de stad een beetje te leren kennen. Dat kan op eigen gelegenheid of tijdens een excursie met gids.

Dag 3 Mandawa
Vandaag vertrek je op je reis door kleurrijk India. Je verlaat de hoofdstad per auto met chauffeur. Dit is een comfortabele en flexibele manier van reizen. De chauffeur spreekt goed Engels.

De eerste bestemming is Shekhawati. Dit woestijnachtige gebied staat vooral bekend om zijn haveli’s uit de 18e en 19e eeuw, oude koopmanshuizen die prachtig zijn versierd met kleurige schilderingen. De haveli’s staan in verschillende sympathieke markplaatsen met een ontspannen en wat stoffig straatbeeld. Je overnacht in Mandawa, met 20.000 inwoners een van de grotere stadjes. Hier staan verschillende van de mooiste haveli’s van de regio.

Dag 4 Bikaner
Bikaner was in vroeger eeuwen een vaste stop voor karavanen die door dit deel van India trokken. De oude stadsmuren geven karakter aan de stad. Het enorme fort is nu een museum. Samen met Lalgarh Palace, dat werd gebouwd door de Maharadjas, geeft het een goed beeld van het oude India. Langs de drukke straten en steegjes van de oude stad staan verschillende mooie haveli’s en Jain-tempels die zijn versierd met prachtige schilderingen.

Dag 5-6 Jaisalmer
Voordat je vandaag verder de uitgestrekte Thar-woestijn binnenrijdt, stop je bij de fascinerende Karni Mata Tempel. Hoe interessant ook, veel mensen voelen zich hier niet prettig: in de tempel leven duizenden heilige ratten. Het is een belangrijke plek voor pelgrims.

De tijd lijkt stil te staan in de oude stad Jaisalmer. En in zekere zin is dit ook wat er 65 jaar geleden is gebeurd: toen Pakistan zich afscheidde van India, lag deze handelsstad ineens in een verloren uithoek van het land. Het maakt dat de oude stadsmuren en haveli’s van de stad uitstekend bewaard zijn gebleven. Dwalend door de steegjes en over de markten kost het niet veel moeite je in vroeger tijden te wanen.

Op dag 6 kun je Jaisalmer verder verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het fort, Patwon Ki Haveli en Gadi Sagar Lake. Je kunt ook het avontuur zoeken en per kameel de woestijn in trekken. Al schommelend door het onherbergzame landschap, zie je een heel andere kant van India. Als je een nachtje zonder comfort geen probleem vindt, kun je overnachten midden in de woestijn, onder de schitterende sterrenhemel.

Dag 7 Jodhpur
Een volgende rit door de woestijn brengt je naar de grote stad Jodhpur. De bijnaam van Jodhpur luidt: “de Blauwe Stad”. Als je vanaf de muren van het indrukwekkende Meherangarh-fort over de oude stad kijkt, snap je direct waarom: de meeste huizen zijn blauw geverfd.

Dag 8-9 Udaipur
Op weg naar de volgende bestemming van je rondreis stop je bij de tempels van Ranakpur. Dit is een van de mooiste en grootste tempelcomplexen van de Jain, de godsdienst die totale geweldloosheid predikt. De witte tempels van Ranakpur zijn versierd met verfijnd beeldhouwwerk.

In de middag kom je aan in Udaipur. De meest romantische stad van India ligt aan de oevers van Lake Pichola. Het witte stadspaleis torent hoog boven het meer uit. Een rondleiding door het paleis is een absolute aanrader. Het grootste paleis van Rajasthan bestaat uit een wirwar van indrukwekkende zalen, stille binnenplaatsen en prachtig versierde woonvertrekken. Toch is maar een klein deel van het paleis open voor publiek: de Maharana’s wonen hier nog steeds.
Een natuurlijk moet je een rondvaart over het meer maken, al is het alleen maar vanwege het zicht op het imposante stadspaleis. Midden in het meer ligt het Lake Palace, een witmarmeren paleis dat een rol speelde in James Bond’s Octopussy en nu een sjiek hotel herbergt.

Dag 10 Bijapur
120 kilometer ten oosten van Udaipur ligt Chittorgarh. Op een heuvelrug hoog boven de vlakte biedt het grootste fort van Azië een indrukwekkende aanblik. Chiitorgarh staat symbool voor de bloedige en trotse geschiedenis van Rajasthan. In zijn lange geschiedenis werd het fort drie keer na een lange belegering veroverd. In plaats van zich over te geven wierpen de vrouwen zichzelf op de brandstapel en reden de Rajput-krijgers hun vijand en een zekere dood tegemoet. Je overnacht niet veel verder. Een smalle weg brengt je door de velden naar het dorpje Bijapur. Het fort midden in het dorp behoort al honderden jaren tot dezelfde familie landeigenaren. Het is omgebouwd tot een bijzonder sfeervol en kleinschalig hotel. Het is een prachtige gelegenheid het platteland van India beter te leren kennen.

Dag 11-12 Jaipur
Na een rit over het platteland bereik je de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan: Jaipur. Je slaapt twee nachten in deze hectische en fascinerende stad en hebt dus voldoende tijd voor het stadspaleis, het observatorium van Sawai Jai Singh, het Amber-fort (dat 15 kilometer buiten de stad ligt) en een wandeling over een van de drukke markten.

Dag 13 Agra
Je verlaat Rajasthan en zet koers naar de laatste plaats van deze reis: Agra. Onderweg stop je natuurlijk bij Fatehpur Sikri, de nu compleet verlaten hoofdstad van Mogol Akbar.

Dag 14 Agra-Delhi en vertrek
Op je laatste dag in India staat een van de absolute hoogtepunten op het programma: de Taj Mahal, het mooiste monument voor de liefde dat ooit is opgericht. Je bezoekt ook nog het Rode Fort van Agra.

In de middag rijd je naar Delhi. Hier kun je nog gebruik maken van een hotelkamer voordat midden in de nacht je terugvlucht vertrekt.

Dag 15 thuiskomst
De volgende dag kom je aan in Amsterdam of Brussel.

Top