Sint-Petersburg Stedentrip

 Sint-Petersburg Stedentrip

Peter de Grote bouwde zijn stad als venster naar het westen. Sint-Petersburg werd de meest Europese en mooiste stad van Rusland. Een ideale bestemming voor een stedentrip van enkele dagen, al is het alleen maar vanwege de schoonheid van de stad en de topmusea.

Sint-Petersburg is een bijzondere en leuke toevoeging aan elke reis door de Baltische landen. Vanaf de Estse hoofdstad Tallinn rijden directe dagtreinen die er iets meer dan 6 uur over doen. Een treinreis tussen Sint Petersburg en Helsinki duurt maar 3,5 uur. Vanaf Riga en Vilnius kun je een nachttrein pakken, natuurlijk een leuke en bijzondere manier om in Sint-Petersburg aan te komen. Ook zijn er betaalbare vluchten vanaf Vilnius, Riga en Tallinn.
Na je verblijf in Sint-Petersburg kun je direct terugvliegen naar huis.

Een verblijf in Sint-Petersburg kan eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een bezoek aan de oude steden Novgorod en Pskov. Verder kan Blini Reizen uiteraard allerlei dagexcursies regelen.

Blini Reizen kan tientallen verschillende hotels regelen. Hieronder een selectie van de meest gebruikte hotels.

Hotel Rachmaninov (3***; hotelklasse I)
Sympathiek 3***-hotel. Groot pluspunt is de locatie: het hotel ligt in een mooie buurt, op loopafstand van het Hermitage-plein.

Hotel Saint Petersburg (4****; hotelklasse I)
Een groot Sovjet-hotel met eenvoudige maar comfortabele kamers. Het hotel ligt direct aan de oevers van de Neva. De Peter & Paul-vesting ligt op loopafstand en vanaf het hotel rijdt een tram naar de Nevsky Prospect.

Best Western Plus Centre Hotel (4****; hotelklasse II)
Dit hotel heeft niet de meest inspirerende naam maar is geen slechte keuze. Het ligt direct aan de Nevsky Prospect en bij het station waarvandaan de treinen vertrekken naar Moskou. De kamers zijn comfortabel en de service is goed. Afhankelijk van het seizoen is de prijs-kwaliteit verhouding prima.

Sokos Vasilievsky Hotel (4****; hotelklasse II)
Uitstekend hotel van de Finse hotelketen Sokos. Het grote hotel is ideaal gelegen op het eiland Vasilievsky. Ver weg van de drukte van het vasteland maar op niet meer dan 15 minuten lopen van de Hermitage.

Demetra Art Hotel (4****; hotelklasse II)
Goed 4****-hotel waarover we altijd positieve feedback ontvangen. Demetra Art ligt in een sfeervolle, statige buurt, niet ver van de Neva, de Transfiguratiekathedraal en het Russisch Museum. Het Hermitage-plein ligt op een half uurtje lopen.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge (5*****; hotelklasse III)
Erg goed en smaakvol hotel van een Finse keten. Het 19e-eeuwse gebouw ligt direct aan de Neva en op loopafstand van de Peter-en-Paul kathedraal De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend.

Reistype: individuele reis
Beste reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 65,- per nacht (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland.

Top