Tbilisi & Jerevan Stedentrip

 Uitgebreide reisinfo Tbilisi & Jerevan Stedentrip

Een 7-daags bezoek aan achtereenvolgens Tbilisi en Jerevan, de hoofdsteden van Georgië en Armenië.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 7 dagen
Reistijd: hele jaar

Prijs vanaf: € 375,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Armenië en Georgië.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-3 Tbilisi
De reis begint in Tbilisi. Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar je hotel in het oude centrum gebracht.

De volgende twee dagen heb je ‘vrij’ om op eigen gelegenheid deze boeiende stad te verkennen. Natuurlijk kun je via Blini ook allerlei excursies boeken. Zo zou je kunnen beginnen met een stadsexcursie onder begeleiding van een gids. Of je kunt op dag 3 een excursie maken naar Mtskheta en Jvari, twee kerken niet ver buiten de stad en allebei op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 4-6 Jerevan
Tijd voor het tweede deel van de reis. Een busrit van circa 7 uur door een vaak prachtig landschap brengt je naar Jerevan. Blini regelt de buskaartjes en de transfers naar en van het busstation. Een goed alternatief voor de bus is een auto met chauffeur. Dit is niet alleen comfortabeler, maar biedt je ook de mogelijkheid onderweg te stoppen waar je wilt. En natuurlijk moet je dat dan doen bij de oude en sfeervolle kloosters van Haghpat en Sanahin, in het noorden van Armenië.

Jerevan is de verrassend ontspannen hoofdstad van Armenië. Je hebt hier weer twee volle dagen om zelf op pad te gaan of voor georganiseerde excursies. Een stadswandeling met een gids is bijvoorbeeld een leuke introductie tot de stad. Een andere aanrader is een bezoek aan het religieuze hart van Armenië: Echmiadzin. Je bezoekt achtereenvolgens de kathedraal (die een plaatsje heeft op de Unesco-lijst), het kathedraalmuseum en de kerk van Zvartnots.

Dag 7 thuisreis
Op dag zeven vertrekt je vlucht naar huis.

Top