Trans-Mongolië Express (20 dgn)

Met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Peking in 20 dagen

Je reist in 20 dagen met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Beijing, waarbij je Rusland, Mongolië en China doorkruist. Behalve deze twee wereldsteden bezoek je Irkutsk, het Baikal-meer en de steppes van Mongolië.

Reistype: individuele reis
Reisduur: 20 dagen
Beste reistijd: van april t/m oktober

Prijs vanaf: € 1675,- (uitgebreide prijsinformatie).
Praktische reisinformatie en achtergronden: Rusland, Mongolië en China.
Meer informatie of een reis op maat? Wij maken graag een offerte!
Bel (030-3040031) of mail (info@blinireizen.nl) ons, of klik op de offerte-knop hieronder.
Offerte aanvraag


uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1-4 Moskou
Je vliegt naar Moskou en hebt bijna drie volle dagen voor deze fascinerende wereldstad. Dat betekent dat je een keuze moet maken tussen alles wat er te zien en te doen is: het Rode Plein, het Kremlin, het Pushkin Museum, de Trechakov Galerij en nog veel meer.

Dag 4-8 de trein
Op dag 4 vertrekt ’s avonds de trein naar het oosten. De volgende dagen ben je onderweg door het eindeloze Rusland en ga je op in het ritme van het leven aan boord van de trein.

Dag 8-10 Irkutsk en het Baikal-meer
Als je ’s ochtends aankomt op het station van Irkutsk word je opgewacht. Je verlaat de hoofdstad van Siberië en rijdt naar het tachtig kilometer verderop gelegen Baikal-meer. Hier heb je een dag de tijd om weer te wennen aan vaste grond onder de voeten en te genieten van de natuur rond het meer. Het is ook leuk een boottocht te maken over het meer.
Als je van wandelen houdt, kan je eventueel kiezen een korte meerdaagse trek te maken langs de oevers van het meer. Op dag 8 rijd je terug naar Irkutsk en stap je weer in de trein.

Overweeg op dag 10 al in de morgen naar Irkutsk te gaan. Als je de bagage op het station achterlaat (hiervoor is een speciale balie) kan je dan nog even in de stad rondkijken.
Irkutsk is de oude hoofdstad van Siberië. Hiervandaan koloniseerde tsaristisch Rusland de uitgestrekte gebieden in het oosten van het rijk.

Dag 10-12 de trein
’s Avonds vertrek je weer uit Irkutsk. Je rijdt langs de oevers van het Baikal-meer naar het oosten. Bij de plaats met de mooie naam Ulan Ude verlaat je het hoofdspoor van de Trans-Mongolië Express. Dit loopt verder naar het oosten om uiteindelijk te eindigen bij de havenstad Vladivostok. Jij slaat echter af naar het zuiden en rijdt al snel door de groene heuvels van Mongolië. Vanuit de trein zie je de eerste yurts, kuddes en Mongoolse ruiters.

Dag 12-15 Gorkhi-Terelj Nationaal Park en Ulaanbaatar
Aangekomen op het station van Ulaanbaatar word je weer opgepikt. Na een ontbijt ga je direct de weidse leegheid van de steppes van Mongolië in. Het doel is het Gorkhi-Terelj Nationaal Park. Hier slaap je twee nachten in een traditionele ger bij Mongolen die met hun kuddes over de steppen trekken. Blini Reizen kiest bewust niet voor een van de toeristische ger kampen, ondanks het feit dat deze meer comfort bieden. Door te overnachten bij een nomadische familie maak je kennis met het leven van de herders. Op dag 13 kan je te voet of per paard tochten door de prachtige natuur maken.

Op dag 14 kom je terug in Ulaanbaatar en heb je nog wat tijd om een idee te krijgen van de hoofdstad van Mongolië. De volgende ochtend vertrekt de trein al vroeg naar China.

In deze reis besteed je maar een paar dagen in Mongolië. Om een idee te krijgen van de indrukwekkende leegte en de boeiende nomadische cultuur van dit prachtige land zou je eigenlijk langer de tijd moeten nemen. Dat kan bijvoorbeeld met onze 8-daagse Mongolië reis. Ook deze is in te passen in een treinreis van Moskou naar Beijing. Wil je zelfs nog langer de Mongoolse steppes op en bergen in? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dag 15-16 de trein
Als je op dag 16 wakker wordt, zie je vanuit de trein al snel de indrukwekkende Chinese Muur door de heuvels kronkelen. Je bent in China en nadert het einde van je treinreis: Beijing!

Dag 16-20 Beijing
Als je aan het begin van de middag aankomt op het station van Beijing staat de taxi naar je hotel al op je te wachten. Daarna heb je alle tijd voor het verkennen van de bruisende en tegelijkertijd traditionele hoofdstad van China. Pas op dag 20 vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel.

Top