Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Kijk dan op de online versie
Nieuwsbrief Blini Reizen
Sint-Petersburg

Sint-Petersburg

Het vroegere Leningrad staat bekend om haar Witte Nachten, ofwel Belye Nochi. Van mei tot begin juli wordt het ’s nachts niet helemaal donker. En dan bruist de stad! Er worden festivals, concerten en feesten georganiseerd die de hele nacht duren. Ook het bootverkeer past zich aan: alleen in deze periode gaan de bruggen over de rivier de Neva ’s nachts open. Bekijk het spektakel vanaf de oever of maak een speciale Witte-Nachten-cruise.

Pskov

Pskov

Wandel in Pskov, een van de oudste steden van Rusland, op een warme zomerdag langs de rivier de Velikaya. Vanaf de door hoge bomen omzoomde oever heb je zicht op de muren van het kremlin en de imposante blauw-witte Trinity kathedraal. Of maak een excursie naar Mikhailovskoe, het familie-landgoed van Ruslands meest geliefde dichter Pushkin. Geniet van de prachtige tuin en de bossen rondom. Puskin zelf ligt mijmerend in het gras...

Tbilisi

Tbilisi

Slenter op een warme dag door de Oude Stad, met zijn smalle geplaveide straatjes, traditionele houten huizen met bewerkte balkons, cafeetjes en pleintjes met spelende kinderen en schakende mannen. Ga aan het eind van de middag naar het park op Mtatsminda (de heilige berg). Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en en kun je bij een maaltijd in het pas geopende restaurant de zon achter de heuvels zien ondergaan.

Kiev

Kiev

Inwoners van Kiev zoeken op zomerse dagen massaal hun vertier op de eilanden in de Dnjepr. Families en vrienden komen samen voor een BBQ, om te zonnen, vissen of te zwemmen. Je vindt er misschien niet de mooiste stranden of het schoonste water, maar het is een leuke manier om je te mengen in het dagelijkse leven. Voor sportievelingen is er het Hydropark, een openbare gym uit de Sovjet-tijd, met prachtig zicht op het Lavra-klooster.

Riga

Riga

In de zomer in Riga? Pak de fiets of het boemeltreintje en ga naar het strand van Jurmala. Daar lijkt het of de tijd heeft stilgestaan: pastelkleurige houten villa’s, omzoomd door zandpaden en hoge naaldbomen, sanatoria uit de Sovjet-tijd, een breed zandstrand en bezoekers die zich vermaken met balspelen, wandelen of fietsen. Maar schijn bedriegt: Jurmala is geliefd bij de “nieuwe rijken”, dus je vindt er ook sjieke kledingzaken en luxe hotels.

Buchara

Buchara

Het is heet in Oezbekistan in de zomer. Reizen kost wat meer moeite, maar is niet onmogelijk. Deel je dagen goed in, zorg voor voldoende koelte en doe rustig aan. In Buchara bezoek je bijvoorbeeld ’s ochtends de monumenten van de stad, drink je ‘s middags een pot thee op een schaduwrijk terras van een van de theehuizen rond de vijver van Lyabi-Haus en maak je een avondwandeling naar Chor Minor, een echte Blini favoriet.

Over Blini

Blini Reizen verzorgt reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren.
Copyright © 2013 Blini Reizen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp