Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Kijk dan op de online versie
Wouter en Irene in Parijs bij de tentoonstelling ROUGE.
 

Blini in Parijs


Vorige maand bezochten we in Parijs de tentoonstelling “ROUGE. Art et utopie au pays des Soviets”. De expositie in het Grand Palais laat zien hoe de kunst in de Sovjet-Unie zich na de Russische revolutie ontwikkelde. Na een eerste explosie van creativiteit van linke kunstenaars werd onder Stalin de kunst langzamerhand in de mal van het socialistische realisme gedrukt. In het Grand Palais is deze maanden een bijzondere verzameling van Sovjetkunst te zien.
Lees meer...
nieuwe treinverbinding tussen Khiva en Buchara
 

Trein Khiva-Bukhara

Bij Blini vinden we reizen per trein leuk. Daarom zijn we blij met het laatste nieuws uit Oezbekistan: de plaatselijke spoorwegen zijn een nieuwe treindienst gestart in het westen van het land, tussen de oude Zijderoute-steden Khiva en Bukhara.
Waar eeuwen geleden de reizigers per kameel door de Kyzylkum-woestijn langs de Zijderoute trokken, rijdt nu - op wisselende dagen - een comfortabele trein.
Lees meer…
Anna Lillioja, de schrijfster van het artikel in de Volkskrant
 

Estse Eilanden


Reizigers weten de Baltische Landen steeds meer te vinden. Ze maken een stedenreis per bus naar de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn of verkennen met de auto het platteland en de natuur. Verrassend genoeg wordt vaak een van de mooiste (natuur)gebieden overgeslagen: de Estse eilanden. Misschien dat daar verandering inkomt nu de Volkskrant er een artikel aan heeft gewijd: Anna Lillioja neemt de lezers mee naar Saaremaa, waar zij in haar jeugd de vakanties doorbracht. Lees meer...
Sinds 1 februari geen visumplicht Oezbekistan meer voor Nederlanders en Belgen
 

Naar Oezbekistan zonder visum

Het is voor Nederlandse en Belgische toeristen weer een stukje aantrekkelijker geworden om naar Oezbekistan te reizen: sinds 1 februari is het land voor deze nationaliteiten visumvrij. Dit scheelt veel geregel en natuurlijk ook in de kosten. Het land is het derde van de 5 'Stannen' waarvoor Belgen en Nederlanders geen visum meer nodig hebben. Alleen voor Tadzjikistan en Turkmenistan geldt nu nog de visumplicht. Lees meer…
Wizz Air gaat rechtstreeks vliegen vanaf Eindhoven naar Kutaisi in Georgië
 

Eindhoven-Georgië


Georgië wordt steeds populairder als vakantie-bestemming. Dit is ook Wizz Air opgevallen. Binnenkort starten zij een directe vlucht van Eindhoven naar Kutaisi, de tweede stad van Georgië. Dit maakt het leuke en boeiende Georgië nog makkelijker bereikbaar. Vanaf 1 augustus is er 3 x per week een rechtstreekse vlucht. Op dinsdag, donderdag en zaterdag vertrekt de vlucht om 17:40 uit Eindhoven en landt 4,5 uur later in Kutaisi (00:10 lokale tijd).
Lees meer...
Terugblik op de beurzen in januari 2019
 

Terugblik beursweek 2019

Het is alweer even geleden, maar toch willen we nog even terugblikken op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam. De beurs, zoals altijd in de sfeervolle Beurs van Berlage, is voor ons al sinds 2012 de beste plek om reizigers te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in de landen die we aanbieden. Veel van hen hebben al een idee van de bestemming en dan is het leuk en zinvol om van gedachten te wisselen. Lees meer…

Over Blini

Blini Reizen verzorgt reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie én India, Sri Lanka & Iran. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren.
Copyright © 2019 Blini Reizen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp