Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Kijk dan op de online versie
een woontoren in Ushguli, het hoogste dorp van Europa, in Svaneti
 

Hiking in Georgië


Georgië is meer dan alleen oude cultuur, wijn en goed eten. Vooral de bergen in het noordwesten van het land lenen zich uitstekend voor meerdaagse trektochten. In de regio Svaneti organiseren we trektochten van 4 tot 9 dagen. Je wandelt met een lokale gids van dorp tot dorp en overnacht in eenvoudige guesthouses. Onderweg passeer je bergpassen van boven de 2.000 meter. De natuur is indrukwekkend. De trektochten zijn te combineren met onze rondreizen, vraag ons naar de mogelijkheden.
Wouter maakte in oktober een trekking in de Fan Mountains
 

Blini in Centraal-Azië

Dit najaar bezocht Wouter zelf Oezbekistan en het westen van Tadzjikistan. Hij sprak uitgebreid met onze lokale Oezbeekse agent en maakte opnieuw kennis met de 4 steden die vrijwel iedereen bezoekt: Tasjkent, Khiva, Buchara en Samarkand. In Tadzjikistan maakte hij een lange bergwandeling in de prachtige Fan Mountains. Een ding viel hem op: steeds meer reizigers vinden hun weg naar Oezbekistan, wacht niet te lang met gaan!
visser in Lahemaa Nationaal Park
 

Natuur in Estland


Niet ver van Tallinn, de hoofdstad van Estland, ligt een van onze favoriete plekken van de Baltische Landen: Lahemaa Nationaal Park. De natuur is gevarieerd met bossen, moerassen, meertjes, watervallen, stille stranden en rotsige baaien. Fiets- en wandelpaden maken het mogelijk het natuurgebied te verkennen. Aan de kust liggen stille vissersdorpjes. In de bossen staan de oude landhuizen van de vroegere adel. Niet onbelangrijk: er zijn uitstekende overnachtings-mogelijkheden.
Lees meer...
Wouter bezocht in augustus van dit jaar de Peterhof
 

E-visum Sint-Petersburg

Sinds kort is het mogelijk de mooiste stad van Rusland te bezoeken met een elek-tronisch visum. Je regelt het online: eenvoudig, snel en gratis. Het maakt een stedentrip een stuk eenvoudiger én goedkoper. NB: met dit visum is het niet toegestaan de provincie Sint-Petersburg te verlaten. Je kunt ook je reis door de Baltische landen uitbreiden met een bezoek aan Sint-Petersburg, bijv. vanaf Tallinn met een comfortabele bus. Zie onze voorbeeldreis.
'Sailor', zelfportret door Vladimir Tatlin
 

Blini Tips


• Het Amerikaanse HBO heeft een veelgeprezen tv-serie gemaakt over de ramp met de kerncentrale in Chernobyl, Oekraïne.
'De Avant-Gardisten – de Russische Revolutie in de kunst 1917-1935’: een must voor iedereen met interesse in kunst en geschiedenis.
•Lonely Planet roept de Centraal-Aziatische Zijderoute uit tot dé regio voor een bezoek in 2020.
• Goed nieuws voor iedereen met plannen voor een reis door Oekraïne: Dominicus komt met een nieuwe uitgave van haar Oekraïne-reisgids.
Irene op de Beurs van Berlage van 2019
 

Beurs voor Bijzondere Reizen

Op 11 & 12 januari vindt alweer voor de negende keer de Beurs voor Bijzondere Reizen plaats. In de Beurs van Berlage, een sfeervolle locatie, vind je m.n. de gespecialiseerde, kleinere reisorganisaties.
Blini is al vanaf het begin aanwezig en ook nu weer van de partij om je plannen door te spreken, persoonlijk kennis te maken of je gewoon te inspireren met verhalen en fotoboeken. Kans maken op een gratis toegangskaart?  Lees meer…

Over Blini

Blini Reizen verzorgt reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie, Iran én India. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren.
Copyright © 2020 Blini Reizen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp