Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Kijk dan op de online versie
Nieuwsbrief zomer 2020 Blini Reizen
Het prachtige station van Lviv, Oekraïne
 

Oekraïne per trein


De taxi zette ons af op het grote plein voor het station. Het gebouw - in art-nouveau-stijl - dateerde uit 1904, toen Lviv nog Lemberg heette en onderdeel was van het Habsburgse Rijk. Vanaf de Tweede Wereld-oorlog was dit station het vertrekpunt naar talloze verre bestemmingen in de uitgestrekte Sovjet-Unie.
En hoewel de wereld vanuit Lviv een stuk kleiner werd na de val van de Sovjet-Unie, was de belofte van dagenlange treinreizen nog steeds voelbaar.
Lees meer...
Tallinn, een foto van reiziger Henk Hamminga
 

Heel even op een kiertje

Een self-drive is dé manier om de Baltische Landen te ontdekken: comfortabel en je bent flexibel. Een omweg langs een kasteel of mooi landhuis, een snelle duik in een bosmeertje, je bouwt de stops in die je wilt.
Lees meer....
Heel even waren de Baltics deze zomer weer open voor Belgen en Nederlanders. Een aantal van onze reizigers kon alsnog op pad. Henk Hamminga verkende Estland, Letland en Litouwen in 3 weken per huurauto en deelde deze foto-impressie.
Guests from overseas door Nicholas Roerich
 

Mannen die roeien


Wit-Rusland is de laatste tijd veel in het nieuws naar aanleiding van de verkiezingen en de roerige nasleep daarvan. Sinds kort spreekt de Volkskrant niet meer van Wit-Rusland, maar van Belarus, zoals het land ook in het Engels en in de eigen taal wordt genoemd.
Waar komt de naam Belarus eigenlijk vandaan? Belarus valt uiteen in twee delen: ‘Bela’ en ‘Rus’. De theorie is dat het woord Rus uit het zuiden van Zweden stamt en daar zoiets als ‘roeiers’, ‘mannen die roeien’ betekent. Lees meer...
De prijswinnende traditionele gerechten
 

De Pankisi-vallei: van no-go naar go

Na 10 jaar heeft Blini een nieuw stukje Georgië in het reisaanbod: de Pankisi-kloof, een bergvallei in het noordoosten van het land. Het gebied is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van cultuur en natuur. En koken kunnen ze er ook!
De vallei is goed bereikbaar, ook voor self-drives, en ligt op maar 40 min. van Telavi (en 2 uur van Tbilisi). Dat je hier nauwelijks andere toeristen tegenkomt maakt het alleen maar meer bijzonder. Lees meer...
Een foto van reizigers Claire & Trees
 

Blini en corona


Hoe gaat het met Blini ten tijde van Corona? Het is zakelijk gezien uiteraard een lastige periode, want sinds half maart is er slechts een enkele reiziger vertrokken. We zijn onze organisatie gestart uit liefde voor het reizen, en dan is het erg  vervelend om eerder geboekte tours te moeten annuleren of verzetten. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. We komen nu toe aan zaken die door de drukte de afgelopen jaren zijn blijven liggen, zoals het plaatsen reviews en foto's van reizigers, Lees meer…
Wouter in de tuin van Kuksu Muiza, Letland
 

Baltische boeken: Jan en Jaan

Als Blini op reis gaat zitten er in onze bagage altijd boeken over het land dat we bezoeken of boeken die zijn geschreven door een schrijver uit het land zelf. Om eventuele wachttijden door te komen, en omdat je door te lezen meer te weten komt over - en meer gevoel krijgt bij je reisbestemming. Twee boekentips voor de reiziger naar de Baltische landen: ‘Baltische zielen’ van Jan Brokken en ‘Tussen drie plagen’ van Jaan Kross.
Lees meer…

Over Blini

Blini Reizen verzorgt reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie, Iran én India. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren.
Copyright © 2020 Blini Reizen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp