Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Kijk dan op de online versie
Wat een landschap! (foto: Pyr & Astrid)
 

Kirgizië Compleet


Steeds vaker kregen we de vraag om een voorstel te maken voor een lange reis door Kirgizië. Gek is dit natuurlijk niet: op de prachtige en ongerepte natuur van dit bergachtige land raak je niet snel uitgekeken. We kwamen met een nieuwe, 19-daagse reis: Kirgizië Compleet. Je bestuurt zelf een jeep of gaat met een chauffeur op pad. Je doorkruist het land van noord naar zuid en van west naar oost. Astrid & Pyr gingen jullie voor in augustus dit jaar, zie een aantal van hun foto's bij de reis Kirgizië Compleet.
Dagexcursie Fann mountains (foto: Blini Reizen)
 

Dagexcursie Fann mountains

In onze vorige nieuwsbrief schreven we al over de Fann Mountains, de spectaculaire bergen in het westen van Tadzjikistan, niet ver van Samarkand. Alle reizigers die kennismaakten met dit gebied komen enthousiast terug, Daarom introduceren we nu een nieuwe reis die de oude Zijderoute-steden van Oezbekistan combineert met de prachtige natuur van dit gebied. Je maakt vanuit Samarkand een dagexcursie naar de prachtige Seven Lakes, midden in de Fann.
Lees meer...
Op weg naar Helsinki (foto: Blini Reizen)
 

Ferry naar Finland


De boten van Finnlines varen tussen Duitsland en Helsinki, een interessante verbinding als je met eigen auto Finland en/of de Baltische landen wil bezoeken. Deze veerboot voorkomt dat je heen én terug de lange rit door Polen of Zweden moet maken. Er is nog wel een alternatief: veerboot-maatschappij DFDS vaart van Kiel naar Litouwen. In juni nam Blini zelf de Finnlines-boot voor een studiereis door de Finse regio Karelia. Door deze 'slow'-start van 30 uur begonnen we helemaal uitgerust aan onze rondreis.
Lees meer...
Kirgizië: samen in de hotspring (foto: Matthijs & Kristien)
 

Nieuwtjes uit Blini-land

• Nog meer inspiratie voor onze Kirgizië Compleet-reis: bekijk de foto’s die Matthijs en Kristien recent maakten.
• Volgend jaar plannen voor een reis naar de Baltics? Tartu is de culturele hoofdstad van 2024.
• Wizz Air heeft goedkope, rechtstreekse vluchten van Brussel/Charleroi naar Kutaisi, Georgië. We kunnen onze Georgië-reizen zo aanpassen dat ze beginnen en eindigen in deze stad.
• In Oezbekistan bieden we vanaf 2024 drie hotelklassen aan.
Alexandra Artamonova, Chelyabinsk, Russia, 2003 (Rob Hornstra)
 

Rob Hornstra


Op 24 december bezochten we Ordinary People in het Kunstmuseum in den Haag, een foto-expositie waar we erg naar uitkeken. We zijn al een tijd fan van maker Rob Hornstra. Het begon met een bezoek aan de expositie The Sochi Project in een galerie in Utrecht. De link met de Blini-regio (de voormalige Sovjet Unie) maakte zijn werk extra interessant, veel van zijn vroegere foto’s zijn er gemaakt. Maar ook daarna bleven we hem volgen: in 2020 namen we voor het eerst drie huurfoto's mee naar huis. Lees meer...
Soviet architecture Tbilisi Georgia Palace of Rituals roof (foto: Wander-Lush)
 

Tbilisi's Sovjet architectuur

70 jaar lang, van 1921 t/m 1991, maakte Georgië deel uit van de Sovjet-Unie. In deze periode groeide het inwoneraantal van Tbilisi uit van 240.000 tot 1,2 miljoen. Dit heeft een duidelijke stempel gedrukt op de architectuur van de hoofd-stad. Maar als je verder kijkt dan de bekende grauwe blokkendozen van het Brutalisme zie je dat de Sovjet architecten ook onverwachte, bijzondere gebouwen ontwierpen. Emily van Wander Lush zette er een aantal op de foto.

Over Blini

Blini Reizen verzorgt al sinds 2010 reizen naar de Baltische landen, de Kaukasus, Centraal-Azië, Mongolië én India. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren.
Copyright © 2023 Blini Reizen, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp